20 jan 2019: Maja Kooistra

Maja-Kooistra-foto-door-Godfried-BeumersHoe bomen mensen met de hemel verbinden
Yoga/meditatie: Yvon Buis

Mensen leefden eertijds in de natuur tussen bomen. Zij kenden symbolische betekenissen toe aan eigenschappen van boomsoorten. Deze ondersteunden hun zingeving aan het leven. Door hun verticale groeiwijze en grootte volgen bomen de ritmes van zon, maan en sterren het duidelijkst en mensen onderscheidden daarin Kosmische bomen, Levensbomen en bomen die als Axis Mundi fungeerden in hun samenlevingen en religieuze leven. Deze functies worden geïllustreerd met voorbeelden van heilige bomen en krachtplekken bij kloosters en tempels in de Himalaya’s.
Maja Kooistra is een nieuwe spreker tijdens onze cursus Yoga en Wijsbegeerte. Zij is gepromoveerd in de fysische geografie en houdt zich al vele jaren bezig met krachtplekken in de natuur omdat daarin het antwoord schuilt waarom tempels, kerken en rituele plaatsen juist daar zijn gesitueerd. Lees meer over Maja.

Schrijf je in op de nieuwsbrief van de Saswitha Opleiding voor Yoga en Wijsbegeerte en ontvang regelmatig een update over bijzondere cursussen, extra workshops en het laatste nieuws.