Bijscholing: bewegingsleer en yoga

bewegingsleerOrthomanueel therapeut Stanley Treskes Msc geeft samen met Diana Plenckers een praktijkgerichte 3-daagse workshop: manueel-therapeutische visie op yoga-āsana’s en veilige hands-on technieken.
Het middenrif staat in deze bijscholing centraal. Vanuit de yoga bezien zo belangrijk vanwege adem en adembeheersing, vanuit de manueel-therapie als ingang om klachten van schouders en nek te verhelpen, maar ook die van bekken, onderrug en de lage extremiteiten. Je krijgt meer inzicht in de verbinding van het middenrif met verschillende bewegingsstructuren (onder andere de m. iliopsoas). Daardoor kun je als yogadocent beter inspelen op cursisten met bewegingsbeperkingen. We doen bekende yogahoudingen en analyseren ze. Hoe kom je zelf tot de optimale uitvoering en hoe begeleid je iemand anders daarin? Bijscholing voor yogadocenten en -studenten met voldoende kennis van het bewegingsapparaat (min. B2). Bijscholingspunten VYN: 15. Data: 15, 22 nov en 6 dec 2018, 10-16 u.
Aanmelden: secretariaat@yoga-saswitha.nl of 030 – 229 27 44. Kosten: € 325,-. Alle info op onze website.

Schrijf je in op de nieuwsbrief van de Saswitha Opleiding voor Yoga en Wijsbegeerte en ontvang regelmatig een update over bijzondere cursussen, extra workshops en het laatste nieuws.