Spiritual Teacher Training

Spiritual Teacher Training 2019
Dharana (Contemplation) and Dhyana (Meditation) in depth of Microchakra Psychology

In januari 2019 komt Sri Shyamji Bhatnagar opnieuw een bijzondere 5-daagse Spiritual Teacher Training geven. We zijn zeer verheugd dat Shyamji opnieuw zijn kennis en ervaring op onze opleiding komt delen.

Over Shyamji
Sri Shyamji Bhatnagar is internationaal gerespecteerd meditatieleraar en dé autoriteit ter wereld wat betreft de kennis van de microchakra’s.
Docent van de Saswitha Opleiding Yvon Buis vertelt over Shyamji: “Mijn eerste kennismaking met de lessen van Shyamji Bhatnagar gaf me een schok. Het was alsof ik op een snelweg was beland die me naar een andere staat van bewustzijn leidde. Jarenlange gestage yoga beoefening hadden inzicht, evenwicht en een stabiliteit in mijn leven gebracht. Deze leraar gaf me een ‘shortcut’ naar vreugde, geluk en dankbaarheid. Zijn lessen, zijn staat van bewustzijn, het chanten van de mantra’s, de stilte daarna: de akasha die diep doordringt door blokkades in mijn microchakra’s, maken dat er meer neuronen in mijn brein ‘aan’ gaan. Zo probeer ik onder woorden te brengen en te verklaren wat er met me gebeurt tijdens zijn lessen en ook daarna. Laat je verrassen en pak deze kans om van een uitzonderlijke leraar les te krijgen!” Meer informatie over het Chakra Institute is hier te vinden.

Sri Shyamji Bhatnagar

Over de STT
Deze vijfdaagse in januari 2019 vormt deel 4 (het laatste deel) van de Spiritual Teacher Training (STT) die in 2016 is gestart. Je kunt dit deel ook los volgen. Ook kun je een of meerdere losse lesdagen volgen. Bedoeld voor yogadocenten, studenten van de Saswitha Opleiding en overige geïnteresseerden met enige kennis van de chakrafilosofie.

Lees hier wat Anneke Verweijen (directeur van de Saswitha Opleiding) schreef over Shyamji, als vooruitblik op deel 3 van de de STT (begin 2018).

Hier lees je een persoonlijk verslag van deel 2 van de STT, eind januari 2017.

 

Toelichting thema door Shyamji:

Dharana (Contemplation) and Dhyana (Meditation) in depth of Microchakra Psychology

Study your psychological issues (left channel) in order for energy to move to the six chakra awareness where the ego related issues are resolved. Feel greater energy circulation in the physical body and greater space in the mind to objectively observe (Sakshi), thinking, feeling and sensory perception leading to internalization of the senses, mental concentration and ultimately ‘true’ meditation (also known as Pratihara, Dharana and Dhyana).

Learn the techniques for conducting Mantra Meditation classes from the Master to become an authentic spiritual teacher:

Teaching disposition

Use of silence

Speaking Voice

Chanting mantras

Selection of the mantras

Mudras

And many more…


Expect transformation!

Schrijf je in op de nieuwsbrief van de Saswitha Opleiding voor Yoga en Wijsbegeerte en ontvang regelmatig een update over bijzondere cursussen, extra workshops en het laatste nieuws.