Cursussen vanaf september

Yogadocent-bijscholingAnatomie en yoga
Kennis van het menselijk lichaam, toegespitst op yoga. Een cursus van 8 lesdagen door Elisa Fischer, arts en yogadocent. Deze module is verplicht voor het diploma van de vierjarige opleiding. Start: vrijdag 6 sept. 10.00-15.00 uur.
Adem en ademtherapie
Ademtechnieken om je eigen ademgevoel te verdiepen en om de adem bij een ander te begeleiden en vrij te maken. Er zijn alleen nog enkele plaatsen in de dinsdaggroep. De vrijdaggroep is vol. Start: dinsdag 10 sept. 16.00-21.00 uur.
Ayurvedische beginselen
Basiskennis van Ayurveda in theorie en praktijk. Elke les beginnen we met een door de docent en studenten bereide ayurvedische maaltijd, waardoor je smaak en de uitwerking ervan zelf kunt ervaren. Start: maandag 9 sept. 15.30-19.30 uur.
Yoga voor ouderen
In deze cursus leer je o.a. hoe je houdingen kunt aanpassen aan de specifieke mogelijkheden en beperkingen van de oudere mens zonder de essentie van de oefening uit het oog te verliezen. De benadering vanuit yoga en vanuit de fysiotherapie worden naast elkaar gezet. Je leert creatieve oplossingen te vinden: wanneer bijvoorbeeld zitten op de grond niet mogelijk is, hoe je een complete yogales op een stoel kunt geven. Start: zaterdag 14 sept. 16.00-21.00 uur.
Yoga en wijsbegeerte
‘Hoe yoga yoga werd…’ is het thema van de cursus van dit seizoen. Aan de hand van verschillende gespecialiseerde sprekers gaan we een aantal filosofische bronnen en geestelijke stromingen uit Oost en West verkennen die de yoga hebben gevormd tot dat wat ze nu is.
Vanaf eind september één zondag per maand. We beginnen elke lesdag met yoga en meditatie door een docent uit ons eigen team, geïnspireerd op het onderwerp van de dag. Start: zondag 22 sept 11.00-16.00 uur.

Schrijf je in op de nieuwsbrief van de Saswitha Opleiding voor Yoga en Wijsbegeerte en ontvang regelmatig een update over bijzondere cursussen, extra workshops en het laatste nieuws.