Inschrijven cursussen, specialisaties, bijscholingen

In september beginnen met een cursus (module), specialisatie of bijscholing aan onze opleiding? In het najaar is er keuze uit:
Anatomie en yoga. Algemene basiskennis over de anatomie en fysiologie van de mens en de verbinding met yoga. Toegankelijk gebracht door Elisa Fischer, arts en yogadocent. Deze cursus is verplicht voor het diploma van de vierjarige opleiding. Ook te volgen als bijscholing. 37 contacturen.
Adem en Ademtherapie. Hoe verdiep je je eigen ademgevoel? En hoe begeleid je bij een ander de adem en maak je hem ruimer? Dat leer je in deze verdiepingscursus door Anneke Verweijen. Je kunt de cursus volgen als je tenminste het eerste basisjaar hebt afgerond. Toegankelijk voor cursisten van andere erkende opleidingen (min. tweedejaars) en kan ook als bijscholing worden gevolgd. 37 contacturen.
Yoga en Meditatie. Door Lot Heijke, yoga-, meditatie- en mindfulnessdocent. Een verdiepingscursus waarin yoga en meditatie vanuit de boeddhistische traditie worden geïntegreerd. Te volgen als module maar ook zeer geschikt als bijscholing. 37 contacturen.
Yoga en Wijsbegeerte. Een cursus van zeven zondagen (sept-apr) met lezingen door erudiete sprekers uit Nederland en België. Te volgen als module of bijscholing. Ook toegankelijk als je de opleiding niet volgt maar wel belangstelling hebt voor yoga en filosofie. Het thema 2018/2019 is: Mens, natuur en kosmos. Informatie over de lezingen wordt later bekendgemaakt. 30 contacturen.
Ayurvedische Beginselen. Door Mariëlle Glorie, ayurvedic practitioner en yogadocent. Kennis van Ayurveda, de zusterwetenschap van yoga, geeft je meer inzicht in lichaam en bewustzijn en uit welke krachten beide zijn opgebouwd. Een smaakvolle cursus bovendien, want elke les begint met een Ayurvedische maaltijd. Ook toegankelijk als je niet de hele opleiding volgt. 30 contacturen.
Mantra/Yantra. In deze cursus behandelt Irma Jaspers de betekenis en toepassing van mantra’s en yantra’s. Je leert diverse mantra’s en hoe deze te gebruiken. Daarnaast leer je yantra’s te construeren en schilderen volgens vaste basisprincipes en je leert mediteren met behulp van mantra’s en yantra’s. Ook toegankelijk als je niet de hele opleiding volgt of als bijscholing. 30 contacturen.
Yoga voor ouderen. Je leert welke āsana’s, adem- en ontspannings¬oefeningen bij uitstek geschikt zijn voor ouderen; hoe je houdingen kunt aanpassen zonder de essentie van de oefening uit het oog te verliezen. Docent: Yvon Buis. Deze cursus is vol, je kunt je nog wel op de wachtlijst laten plaatsen. 37 contacturen.

Je specialiseren of bijscholen
• Kom je van een andere opleiding dan kun je je verdiepen in de chakra’s in ons derde basisjaar. Instromen is mogelijk, vraag een gesprek aan met een van de docenten via het secretariaat. Het derde basisjaar is de voorbereiding voor de specialisatiejaren. 93 contacturen.
Chakrapsychologie is het vervolg op het derde basisjaar. Speciaal voor diegenen met een serieuze eigen oefendiscipline en voldoende leservaring. Vaak wordt voor deze specialisatie gekozen meerdere jaren na het afronden van de opleiding bij wijze van intensieve bijscholing. 80 contacturen.
Zwangerschapsyoga: je leert lesgeven aan zwangere vrouwen en hun partners. De zwangerschap als bewustwordingsproces. Ook als je zelf meer toegang wil krijgen tot het bekken en de emoties die daarin liggen opgeslagen. 80 contacturen.
NIEUWSpecialisatiejaar Yoga voor kinderen. Een compleet specialisatiejaar waarin naast yoga voor kinderen (3-12 jr), ook yoga voor jongeren (12-18 jr) en yoga voor ‘bijzondere kinderen’ (alle leeftijden) een plaats krijgen. 80 contacturen.

Kijk hier voor alle info en de cursusdata.

Schrijf je in op de nieuwsbrief van de Saswitha Opleiding voor Yoga en Wijsbegeerte en ontvang regelmatig een update over bijzondere cursussen, extra workshops en het laatste nieuws.