Adem en ademtherapie

In deze cursus maak je kennis met verschillende technieken om je eigen ademgevoel te verdiepen en om de adem bij een ander te begeleiden en ruimer te maken.

Naast technieken uit de yogatraditie worden ook enkele uit de Chinees-Japanse ademleer behandeld (o.a. hara en ch’i-punt). Je leert werken met de uitstralingskracht van de handen: hoe op in­tuïtieve wijze de adem bij iemand te voelen en in geblokkeerde gebieden te stimuleren. Zo kan je als yogadocent in je eigen praktijk ook leerlingen persoonlijk met de adem begeleiden. Met ademtherapie kan je veel problemen van zowel lichamelijke als emotionele aard behandelen.

Adem en Ademtherapie

De cursus wordt afgesloten met een praktijkexamen.

Adem en Ademtherapie is een verdiepingscursus en kan je daarom pas volgen als je tenminste het eerste basisjaar hebt afgerond. De cursus is toegankelijk voor cursisten van andere erkende opleidingen (min. tweedejaars) en kan ook als bijscholing worden gevolgd.

Schrijf je in op de nieuwsbrief van de Saswitha Opleiding voor Yoga en Wijsbegeerte en ontvang regelmatig een update over bijzondere cursussen, extra workshops en het laatste nieuws.