Yoga en Wijsbegeerte

De cursus Yoga en Wijsbegeerte bestaat uit zeven lesdagen per jaar, één zondag per maand van eind september tot eind april. Elke lesdag is er  ‘s middags een lezing door een gastspreker uit Nederland of België waarbij een onderwerp wordt beschouwd vanuit de wijsgerige achtergronden van yoga en de verbinding wordt gelegd met het westers denken. Docenten van de opleiding geven in de ochtend een yogales geïnspireerd op de lezing van de dag.

De cursus heeft elk jaar een nieuw thema. Voor 2018/2019 is dat: Mens, natuur en kosmos. De afgelopen jaren waren de thema’s dat onder andere: Liefde, Filosofie en religie, Wijsheid in verhalen.
Hier vind je alle lezingen vanaf 2012. Professionele opnames die je tegen vergoeding kunt downloaden.

Meer informatie verschijnt binnen­kort in onze nieuwsbrief en op de website. De data voor het seizoen 2018/2019 zijn al wel bekend.

Yoga en Wijsbegeerte is te volgen als module voor studenten van de opleiding, maar is ook open voor geïnteresseerden die niet de gehele opleiding doen, of als bijscholing (met bewijs van deelname en bijscholingspunten). Wanneer er nog plaats is in de cursus, is inschrijving per lesdag mogelijk (m.u.v. de laatste lesdag, de museum­dag).

Studenten voor de hele cursus hebben voorrang bij inschrijving. Ook ontvangen zij aan het eind van de cursus de geluidsopnames van de lezingen en zij kunnen de cursus afronden met een examen.

Schrijf je in op de nieuwsbrief van de Saswitha Opleiding voor Yoga en Wijsbegeerte en ontvang regelmatig een update over bijzondere cursussen, extra workshops en het laatste nieuws.