Astrid Baumann

Docent in het specialisatiejaar Yoga voor Kinderen (onderdeel: yoga voor bijzondere kinderen).

Achtergrond

Astrid’s oudste zoon werd in 1978 geboren met het syndroom van Down. Door zijn komst in haar leven en zijn aanvankelijk zeer fragiele gezondheid, besloot ze in 1978 haar zakelijke carrière te onderbreken. Overtuigd van het feit dat ieder mens talenten en mogelijkheden heeft, begeleidde (en begeleidt) ze haar zoon intensief en helpt hem zijn capaciteiten te ontwikkelen.
In 1998 stond ze samen met de vader van ook een zoon met Down Syndroom aan de wieg van een vooruitstrevend woonproject voor mensen met een verstandelijke beperking. Daarin wordt een zo volwaardig mogelijk burgerschap nagestreefd en gerealiseerd.
In diezelfde periode zette ze samen met een leerling van Uf Riezebos binnen de Werkwijzer (leerwerkbedrijf in Twente) yoga voor deze doelgroep op.
Dit was voor Astrid reden om de Saswitha Opleiding voor Yoga en Wijsbegeerte te volgen en van haar jarenlange hobby haar beroep te maken.
Naast reguliere groepslessen op diverse locaties in Twente, werkt ze aan huis bij mensen die een lang ziekteproces doorlopen of na een zware operatie hun conditie willen opbouwen.

Astrid: “Dit is inspirerend, leerzaam en mooi om te mogen doen. Telkens weer zie ik hoe belangrijk beweging en adem zijn voor ieder mens. Yoga voor mensen met een verstandelijke beperking geeft een bepaalde toegang tot hen, hun beleving, hun gevoel en vertelt ons iets over hoe zij de wereld zien en vooral hoe ze er mee omgaan. Waardevol.”


Schrijf je in op de nieuwsbrief van de Saswitha Opleiding voor Yoga en Wijsbegeerte en ontvang regelmatig een update over bijzondere cursussen, extra workshops en het laatste nieuws.