Ineke Visser

Docent in het specialisatiejaar Yoga voor Doelgroepen (yoga voor mensen met een lichamelijke handicap) en in de cursus Ayurvedische massage

 

Informatie

Ineke is onze docent Yoga voor lichamelijk gehandicapten. Ook geeft ze enkele lessen van de cursus Ayurvedische massage.Ineke Visser beoefent yoga sinds 1992 en geeft les sinds 1996. Na een drukke baan als kok volgde ze vanaf 1995 de Saswitha Opleiding. Daarnaast volgde ze verschillende bijscholingen en cursussen, waaronder het eerste jaar van de adem– en ontspanningstherapie bij dr. Jan van Dixhoorn en de eenjarige beroepsopleiding tot Holistisch masseur bij Holos te Utrecht. In 2000 vertrok Ineke naar Engeland waar zij 14 maanden woonde en werkte bij The Yoga for Health Foundation. Aldaar gaf zij naast de reguliere lessen ook les aan doelgroepen met aandoeningen zoals ME, MS, astma en andere ademhalingsproblemen en yoga tegen stress. Na deze periode in Engeland reisde ze ruim zeven maanden door India en bezocht zij verschillende ashrams. Sinds 2002, na haar terugkomst uit India, woont ze in Zeeland waar zij een yoga- en massagepraktijk heeft. Ineke is verbonden aan de Saswitha Opleiding als docent in het specialisatiejaar Yoga voor Doelgroepen en ook valt ze regelmatig in bij de module Ayurvedische massage.

Favoriete ãsana

"Janusirsh-asana, de hoofdkniehouding met de voet in de lies, is mijn favoriet. Al 20 jaar iedere dag. De houding bereidt me voor om goed te kunnen zitten voor de meditatie. Hij geeft me zoveel vreugde, echt bevrijdend. Door de houding te doen met je voet in je lies rek je de galblaasmeridiaan, de bilspieren en de iliotibiale band. Je krijgt ruimte in het bekken en de heupgewrichten."

Schrijf je in op de nieuwsbrief van de Saswitha Opleiding voor Yoga en Wijsbegeerte en ontvang regelmatig een update over bijzondere cursussen, extra workshops en het laatste nieuws.