Irma Jaspers

Docent in de cursus Mantra/Yantra, het derde basisjaar en de specialisatiejaren Zwangerschapsyoga en Chakrapsychologie

 

Informatie

Irma Jaspers kwam in 1978 voor het eerst in aanraking met yoga. Een jaar later begon zij met de toen tweejarige yogaopleiding in Rotterdam bij Saswitha, de grondlegger van de huidige opleiding (geboren Jan Rijks). De daarop volgende jaren volgde ze tevens vele bijscholingen bij Jos Plenckers. Zo’n kleine dertig jaar geleden werd ze op slag verliefd op de yantra’s van de chakra’s. Daar kwamen in de loop der jaren andere yantra’s en mantra’s bij. Ze zijn niet meer weg te denken uit haar leven en Irma blijft er ongelofelijk door gefascineerd. Irma is aan de Saswitha Opleiding verbonden als de docent van de module Mantra/Yantra en ze verzorgt lessen als gastdocent in het derde basisjaar en de specialisatiejaren Zwangerschapsyoga en Chakrapsychologie.

Favoriete ãsana

"De gestrekte hondhouding is mijn favoriet. Het is de ontspannen uitvoering van de geknielde hond. Vooral vanwege het effect op de borstwervels. Met het yantra schilderen zit je vaak urenlang voorover gebogen, dan heb ik deze houding echt nodig. De borst wordt geopend. En dat is dan weer fijn voor het zingen van de mantra´s, want die komen uit je hart."

Schrijf je in op de nieuwsbrief van de Saswitha Opleiding voor Yoga en Wijsbegeerte en ontvang regelmatig een update over bijzondere cursussen, extra workshops en het laatste nieuws.