Een therapeutische kijk op yoga-āsana’s

Workshop bewegingsleer en yoga  (3 dg)

In deze driedaagse workshop gaan we de bewegingsleer praktisch toepassen op yoga. Daarbij wordt steeds uitgegaan van de gezonde mogelijkheden van het bewegings- apparaat, van daaruit kijken we naar de pathologie en hoe yogahoudingen daarop aan te passen (of juist niet). Aan bod komt onder meer: Wat zijn de consequenties van reumatisch weefsel of van een kunstheup voor de yogabeoefening? Welke houdingen zijn geschikt of ongeschikt bij een hernia? Wat zijn contra-indicaties voor artrose? Door meer inzicht in de werking van bindweefsel, zenuwstelsel en het lichaam als geheel kun je als yogadocent de juiste keuzes maken.

bewegingsleer-en-yoga

In de theorieles gaat Stanley eerst in op wat bewegen feitelijk is, welke structuren
in het lichaam daarbij betrokken zijn en hoe. Behandeld wordt: bekken en de lage extremiteiten (les 1), nek en hoge extremiteiten (les 2), integratie van beide en het geheel (les 3). Elke lesdag begint met een korte yogales. De yoga-āsana’s worden in de middag verder uitgewerkt. Van de deelnemers wordt enige basiskennis van het bewegingsapparaat verwacht.

Schrijf je in op de nieuwsbrief van de Saswitha Opleiding voor Yoga en Wijsbegeerte en ontvang regelmatig een update over bijzondere cursussen, extra workshops en het laatste nieuws.