Yoga en adem: spiegel van het bewustzijn

Kennismakingsworkshop Yoga en adem

”Zoals je denkt zo adem je, zoals je ademt zo denk je.”

Thema van deze workshop is het bewust ervaren hoe ademen lichaam en geest met elkaar verbindt. De dag begint met een yogales in Saswitha-stijl. De adem neemt een centrale plaats in. Daarna wordt tijdens de theorieles de werking van de adem behandeld. In de middag doen we ook enkele oefeningen waarbij je de adembeleving bij een ander kunt stimuleren.

Adem

Anneke Verweijen: “Van jongs af aan ben ik geïnteresseerd in mensen. In wat ze beweegt. Waarom ze doen wat ze doen. Ik deed al een tijd yoga toen het besef tot me doordrong wat het werkelijk betekent dat lichaam en bewustzijn met elkaar verbonden zijn en dat het de adem is die beide met elkaar verbindt. Dus als je meer toegang krijgt tot de adem, dat je daardoor meer toegang krijgt tot je denken, tot je gevoel. Zoals je denkt zo adem je, zoals je ademt zo denk je. Nog steeds vind ik het een openbaring om te zien dat mensen door zich bewust te worden van de adem meer en meer bij zichzelf uitkomen.”

Deze workshop is dé gelegenheid om je eigen cursisten en yogavrienden mee te nemen naar Bilthoven. Je ontvangt een bewijs van deelname.

Schrijf je in op de nieuwsbrief van de Saswitha Opleiding voor Yoga en Wijsbegeerte en ontvang regelmatig een update over bijzondere cursussen, extra workshops en het laatste nieuws.