Workshop Yoga en bewegingsleer

Manueel-therapeutische visie op yoga-āsana’s en veilige hands-on technieken
In deze 3-daagse workshop staat het middenrif centraal. Vanuit de yoga bezien zo belangrijk vanwege adem en adembeheersing, vanuit de manueel-therapie als ingang om klachten van schouders en nek te verhelpen, maar ook die van bekken, onderrug en de lage extremiteiten.

bewegingsleerJe krijgt meer inzicht in de verbinding van het middenrif met verschillende bewegingsstructuren (onder andere de m. iliopsoas). Daardoor kun je als yogadocent beter inspelen op cursisten met bewegingsbeperkingen in wervelkolom en gewrichten bij rotaties, extensies en andere bewegingen.

Telkens gaan we uit van bekende yogahoudingen die we met elkaar gaan doen en vervolgens uitgebreid gaan analyseren. Hoe kom je zelf tot de optimale uitvoering en hoe begeleid je iemand anders daarin op een veilige manier?

Bijscholing voor yogadocenten en -studenten met voldoende kennis van het bewegingsapparaat. Als richtlijn geldt: min. tweede basisjaar.

Schrijf je in op de nieuwsbrief van de Saswitha Opleiding voor Yoga en Wijsbegeerte en ontvang regelmatig een update over bijzondere cursussen, extra workshops en het laatste nieuws.