Sūryanamaskāra (Zonnegroet)

In deze workshop leer je de klassieke uitvoering van de Zonnegroet (Sūryanamaskāra). Een dynamische serie yogahoudingen met een krachtig vitaliserende werking die volgens de yogatraditie ‘s ochtends rond zonsopgang wordt beoefend, voorafgaand aan āsana, prānāyāma en meditatie.

Je leert de uitvoering, de achtergronden en de effecten op het lichaam en het bewustzijn. Ook leer je de twaalf Sanskriet namen van de zon die als mantra’s de oefening begeleiden en versterken.

zonnegroet Anneke Diana

Verder wordt besproken de emotionele en spirituele betekenis van het vuur en de zon voor de mens, bezien vanuit de Indiase mythologie. De inhoud van deze workshop is opgenomen in het themaweekend van het eerste basisjaar.

De workshop is te volgen als bijscholing. Ook toegankelijk voor belangstellenden en geschikt voor diegenen die kennis willen maken met de stijl van lesgeven van de opleiding. Je ontvangt een bewijs van deelname.

Schrijf je in op de nieuwsbrief van de Saswitha Opleiding voor Yoga en Wijsbegeerte en ontvang regelmatig een update over bijzondere cursussen, extra workshops en het laatste nieuws.