Yogafestival Terschelling 2017

Hallo festivalgangers! Het Saswitha-team, Noor Palazzi, Jeanet Heilbron en Diana Plenckers zijn er ook dit jaar weer bij op Yogafestival Terschelling. Van donderdag tot en met zondag geven we maar liefst 16 lessen op veld 7 (en 1 op het strand). 

Genoeg mogelijkheden om onze yogastijl een keer te ervaren voor mensen die Saswitha Yoga nog niet kennen: Hatha Yoga waarbij de adem de dragende kracht is van elke beweging. Oefeningen die variëren van uitdagend tot subtiel, geschikt voor iedereen op elk niveau, met aanpassingen waar nodig. In elke houding ontwikkel je een meditatieve aandacht, je wordt je bewust van de verbinding tussen je lichaam en je bewustzijn. Het complete Saswitha Yoga-programma vind je hieronder. En voor de thuisblijvers: volg ons op Facebook!

PROGRAMMA SASWITHA YOGA
Al onze lessen zijn afgestemd op het festivalthema van dit jaar: ‘Discover’.

Yogafestival TerschellingYogafestival Terschelling

Voorprogramma

Donderdag 22 juni 2017

15.00-16.30 – Verrassende variaties (Noor)
Verwondering om het nieuwe maakt dat je ontvankelijker bent, alert, misschien zelfs opgetogen. Speelsheid in jezelf toelaten met variaties op bekende houdingen. Onbevooroordeeld en open.

17.30-19.00 – Chakra’s en kosha’s (Diana)
Ontdek de chakra’s als sleutel tot zelfkennis. Ervaar hun verbinding met je pranalichaam en de andere subtiele kosha’s die je lichaam doortrekken en omhullen. Yoga, meditatie en enige uitleg. 

20.30-21.30 – Ontdek de 5 elementen (Jeanet)
Kennismaking met de elementenleer aan de hand van asana’s en meditatie. De 5 elementen zijn niet alleen te herkennen om ons heen, maar vormen het bestaan van de mens zowel fysiek als mentaal.

Vrijdag 23 juni 2017

07.45- 09.15 – Asana en pranayama (Diana)
Een krachtig begin van de dag met geconcentreerde ademoefeningen, vitaliserende yogahoudingen en een diepe ontspanning. 

11.00-12.30 – Ont-dek je vrijheid (Noor)
Ontspanning toelaten waar spanning is, grenzen verleggen, je openen in houdingen en de ruimte innemen om jezelf tot je recht te laten komen. Wat heb ik nodig? Jezelf dat gunnen!

14.30-16.00 – Aarde en water (Jeanet)
De elementen aarde en water in jezelf herkennen in deze inspirerende yogales. Ervaar stabiliteit in het element aarde en laat jezelf in beweging brengen door het element water.

Yogafestival TerschellingYogafestival Terschelling

Hoofdprogramma

Vrijdag 23 juni 2017

19.00-20.15 – Ontdekking van de adem (Diana)
Adem is Prana, de levenskracht zelf. Word je bewust van je eigen levenskracht en hoe die zich in verschillende vormen in je manifesteert. Ervaar de adem als verbinding tussen lichaam en bewustzijn.

Zaterdag 24 juni 2017

05.15- 07.15 – Zon: vuur en licht (Jeanet)
Een energie gevende yogales tijdens zonsopkomst die het vuur in je doet ontwaken en je in contact laat komen met het innerlijke licht. Om Asatoma Sat Gamaya.

07.45- 09.15 – Asana en pranayama (Noor)
Vitale ochtendles met beweging en verstilling door concentratie op de adem. Het leren kennen en beteugelen van de adem maakt het lichaam krachtig en ontspannen, de geest kalm en helder. 

10.30-12.30 – Chakra’s en kosha’s (Diana)
Ontdek de chakra’s als sleutel tot zelfkennis. Ervaar hun verbinding met je pranalichaam en de andere subtiele kosha’s die je lichaam doortrekken en omhullen. Yoga, meditatie en enige uitleg.

14.30-17.00 – Hartyantra meditatie (Saswitha team) – Strand West
Creëer je eigen hartyantra op het strand in harmonisch samengaan met die van de andere aanwezigen. Ontdek hoe de energie van je yantra je omarmt en je meditatie draagt.

18.15-19.30 – Adem, lucht en liefde (Jeanet)
De adem als hart van je yogabeoefening. Ontdek de innige en liefdevolle verbinding van de adem met het lichaam en het bewustzijn. Yoga en meditatie.

19.45-21.00 – AUM: yoga en meditatie (Diana)
Meditatieve yogales met concentratie- en visualisatie-oefeningen. Laat de chakra’s ontwaken op de klank van AUM.

Yogafestival TerschellingYogafestival Terschelling

Zondag 25 juni 2017

05.15- 07.15 – Ontdekking van de hemel (Diana)
De aarde onder je, het water bij je, de opgaande zon voor je, de lucht rondom je, de hemel boven je… Het universum is overal, ook in je. Stille meditatie en yogales bij zonsopgang.

07.45- 09.15 – Het vijfde element (Jeanet)
Ontdek de subtiliteit van het vijfde element en ervaar een dieper inzicht in de éénheid van alle vijf de elementen tijdens deze sprankelende yogales.

10.30-12.30 – Inzicht in de asana’s (Diana)
Waarom hatha yoga? Wat is de betekenis van de houdingen? In deze les gaan we op zoek naar de essentie van yoga asana’s. Masterclass voor wie yoga op een dieper niveau wil begrijpen en ervaren.

13.45-15.00 – Verrassende variaties (Noor)
Verwondering om het nieuwe maakt dat je ontvankelijker bent, alert, misschien zelfs opgetogen. Speelsheid in jezelf toelaten met variaties op bekende houdingen. Onbevooroordeeld en open.

13.30-13.35 – Groepsfoto Saswitha yogi’s
Zondag direct na de lunch: alle Saswitha yogi’s verzamelen op veld 7 voor de groepsfoto.

Schrijf je in op de nieuwsbrief van de Saswitha Opleiding voor Yoga en Wijsbegeerte en ontvang regelmatig een update over bijzondere cursussen, extra workshops en het laatste nieuws.