Ayurvedische beginselen online

Dat er door de lockdown nieuwe mogelijkheden ontstonden hebben we vorig seizoen kunnen ervaren met de cursus Ayurvedische beginselen. Zo’n succes was het dat we voor januari a.s. hebben besloten deze cursus opnieuw in z’n geheel online aan te bieden. Het programma per lesdag is online iets anders geworden dan in de studiegids staat. Het praktijkgedeelte is namelijk uitgebreid. De cursus begint daardoor om 13.30 u  (i.p.v. om 15.30 u). Het aantal contacturen voor deze online cursus Ayurvedische beginselen is gewijzigd in 37 contacturen (was 30). Daarmee telt deze cursus als een lange module. De prijs voor de cursus is gelijk gebleven. Voor data en inhoud van de cursus klik hier.

Wat kun je verwachten? Elke lesdag begint met het bereiden van een ayurvedische maaltijd. De hele groep tegelijk en ieder met het gemak van zijn eigen keuken. Daarna eten we gezamenlijk de maaltijd samen in stilte, wat iedere keer weer heel bijzonder is. Je krijgt de recepten van tevoren toegestuurd, zodat je de tijd hebt om inkopen te doen. Mariëlle begeleidt je stapje voor stapje bij het koken, dus je hoeft echt geen keukenprins(es) te zijn. Ze maakt gebruik van twee camera’s zodat je zowel het snijden goed kunt volgen als wat er in de pan gebeurt. Je maakt een complete maaltijd voor 4 personen, dus ook je huisgenoten kunnen meegenieten. Of je kunt zelf de volgende dag nog eens genieten. Aanmelden voor deze cursus? Klik hier.

Enkele reacties van studenten van vorig seizoen:
“Samen met Mariëlle koken leek me leuk en leerzaam. Mariëlle heeft namelijk hele leuke humor en ze weet ongelofelijk veel van Ayurveda. Door de lockdown en het samen online met Mariëlle koken, werd mijn plezier in de cursus eigenlijk nog groter: in ieders eigen keuken stonden we allemaal fanatiek mee te roeren in onze eigen pannetjes, konden we onderwijl vragen stellen en kwamen we misschien nog wel meer te weten dan de gewoonlijke voorbereiding van de gezamenlijke maaltijd omdat we allemaal mee konden doen. En hoe leuk om te zien hoe ieder zijn/haar bordje versiert met het heerlijke eten.” – Ineke

“Ik hield al van koken, maar door de leer over de Ayurvedische keuken is er weer een hele nieuwe, mooie en vooral smakelijke wereld voor mij open gegaan. Wat een mazzel bleek het achteraf dat de module online was, hierdoor heb ik alle keren mee kunnen koken. Echt een verrijking. Ik kook nog elke week wel een aantal keer Ayurvedisch. Het is zo lekker, zo smaakvol, zo rijk, zo voedend.” – Liese

Schrijf je in op de nieuwsbrief van de Saswitha Opleiding voor Yoga en Wijsbegeerte en ontvang regelmatig een update over bijzondere cursussen, extra workshops en het laatste nieuws.