Beginnen

Yoga International magazine publiceerde april 2021 op haar website een blog van Diana Plenckers, directeur van de Saswitha Opleiding voor Yoga en Wijsbegeerte. Het onderwerp is ‘beginnen‘.

Annemieke

Saswitha student aan het woord…
“Ik kan het iedereen aanraden, ook al wil je geen docent worden. Voor je persoonlijke, spirituele ontwikkeling.”
Oud-student Annemieke (‘ik ben eigenlijk nooit meer weggegaan, kom er nog steeds voor workshops en lezingen’) vertelt wat de Saswitha Opleiding voor haar heeft betekend. Bekijk haar review in dit filmpje.

Ricky

Saswitha student aan het woord…
“De Saswitha Opleiding is voor mij een warm bad.”
Oud-student Ricky vertelt wat de Saswitha Opleiding voor haar heeft betekend. Bekijk haar review in dit filmpje.

Myrte

Saswitha student aan het woord…
Oud-student Myrte vertelt wat de Saswitha Opleiding over ‘de rijkdom’ van het nauwkeurige gebruik van taal in de opleiding. “De woorden worden met zo ontzettend veel zorgvuldigheid en aandacht gekozen dat het je als leerling brengt naar de diepere ervaring van de āsana’s”
Bekijk Myrtes review in dit filmpje.

Ria

Saswitha student aan het woord…
“Ik was altijd aan het vluchten. Bij de Saswitha Yogaopleiding leerde ik in het nu te komen'”
Oud-student Ria vertelt wat de Saswitha Opleiding voor haar heeft betekend. Bekijk haar review in dit filmpje.

Miranda

Saswitha student aan het woord…
“De Saswitha Opleiding heeft mij enorm veel gebracht. Als ik aan een woord denk, dan is het wel ‘bewustwording'”
Oud-student Miranda vertelt wat de Saswitha Opleiding voor haar heeft betekend. Bekijk haar review in dit filmpje.

Monique

Saswitha student aan het woord…
“Ik geloof in het gezegde ‘verander de wereld, begin bij jezelf’. En daarvoor biedt de opleiding alles wat je nodig hebt.”
Laatstejaars student Monique vertelt wat de Saswitha Opleiding voor haar heeft betekend. Bekijk haar review in dit filmpje.

Katja

Saswitha student aan het woord…
“Fantastische opleiding. Het is een complete opleiding en de docenten zijn echt deskundigen, het zijn echt meesters”
Eerstejaars student Katja vertelt wat de Saswitha Opleiding voor haar heeft betekend. Bekijk haar review in dit filmpje.

Marlies

Saswitha student aan het woord…
“Ik vond het heel fijn dat je op de opleiding je persoonlijke route kunt maken. Dat maakt de opleiding ook heel makkelijk te combineren naast je werk.”Oud-student Marlies vertelt wat de Saswitha Opleiding voor haar heeft betekend. Bekijk haar review in dit filmpje.

Marlous

Saswitha student aan het woord…

“Het is echt een opleiding waarbij je leert door te ervaren. Een heerlijke opleiding met enorme diepgang”

Eerstejaars student Marlous vertelt wat de Saswitha Opleiding voor Yoga en Wijsbegeerte voor haar heeft betekend. Bekijk haar review in dit filmpje.

Stella

Saswitha student aan het woord…

“Ik hoor van mijn cursisten dat ze vinden dat ik de yoga goed overdraag en dat ze veel baat hebben bij deze vorm van yoga. Dat alles heb ik te danken aan de Saswitha Opleiding”

Oud-student Stella vertelt wat de Saswitha Opleiding voor Yoga en Wijsbegeerte voor haar heeft betekend. Bekijk haar review in dit filmpje.

Jutta

Saswitha student aan het woord…
“De opleiding was een cadeautje voor mezelf”
Oud-student Jutta vertelt wat de Saswitha Opleiding voor Yoga en Wijsbegeerte voor haar heeft betekend. Bekijk haar review in dit filmpje.

Els

“Alle dagen dat ik naar de opleiding ging, waren als geschenkjes voor mezelf” – Oud student van de Saswitha Opleiding Els vertelt in dit filmpje wat de opleiding voor haar heeft betekend. Dankjewel Els!-

Rondleiding

Diana staande achteroverbuiging en torsie

Diana staande achteroverbuiging en torsie

Adem in de flanken

Ardha chandrasana (halve maan) met Anneke Verweijen

Bewegen vanuit het bekken

Spreidstand-serie met trikonasana (driehoekshouding) met Anneke Verweijen

Speech Anneke Verweijen tijdens diploma-uitreiking

anneke-voor-de-groep

Anneke Verweijen, directeur van de opleiding, richtte tijdens de diploma-uitreiking in Bilthoven op zondag 30 juni mooie woorden aan de afgestudeerden en andere aanwezigen. Ze sprak over hoe de weg naar het yogadocentschap, een persoonlijke weg is. En er een is die tijd nodig heeft. Je kunt hem hier nog eens rustig teruglezen. Bekijk hier het uitgebreide foto-album van de dag (156 foto’s).

De mens tuiniert in de chaos van het bestaan

Lees het interview met prof. dr. Paul van der Velde, al meer dan 15 jaar regelmatig gastspreker op onze opleiding tijdens themaweekends en in de cursus ‘Yoga en wijsbegeerte’. De nieuwe cursus, thema: ‘Hoe yoga yoga werd’, start op zondag 22 sept met Paul als eerste gastspreker in de middag. Zijn lezing heeft als titel: Yoga, theosofie en esoterie. Dat belooft weer een mateloos boeiende middag te worden!

Waarom zouden we ‘moeten’ mediteren?

Diana werd afgelopen zomer geïnterviewd door Inge Orlemans, oud-student van de Saswitha Opleiding. Diana spreekt heel persoonlijk en diepgaand over wat meditatie is en het belang ervan. Waarom zouden we ‘moeten’ mediteren? Waar gaat het bij meditatie en yoga in essentie om? En hoe verhouden yoga en meditatie zich tot elkaar? Bekijk het hele interview hier. Meer informatie over de interviewster en haar community Meditatie Monkeys vind je op deze website.

Artikel Yoga International Diana: pasćimottanāsana

Diana-asana-tang“Of je nu op zoek bent naar ontspanning of naar kracht, door in deze houding te leren je adem in het bekken te voelen, maak je contact met je basis en met de krachtbron in jezelf”. Diana vertelt in een artikel in Yoga International magazine over de werking en achtergrond van pasćimottanāsana. Het artikel verscheen in editie 4 van 2018 en is onderdeel van een reeks artikelen door erkende opleidingen over de betekenis van telkens een andere āsana.
Lees hier het volledige artikel.

 

 

Anneke en Diana vertellen over Internationaal Yogacongres 2018

Anneke en Diana (directeuren van de Saswitha Opleiding) zijn van 19 tot 24 augustus 2018 gastdocenten op het internationale yogacongres van de Europese Yoga Unie in Zinal. Lees er meer over op de website. Ron Broekhart maakte deze film waarin Anneke en Diana vertellen over de opleiding en het congres.

Jubileumviering 70 jaar Saswitha Opleiding: een feestelijk filmverslag

In het weekend van 26/27 mei 2018 vierden wij het 70-jarig jubileum van de opleiding met een bijzonder programma, met onder andere heel veel yoga, een feestelijke receptie en een vedische vuurceremonie. Het was een hoogtepunt van het afgelopen seizoen. Ron Broekhart maakte dit feestelijk filmverslag.

Interview Diana door VYN: 70 jaar Saswitha Opleiding

Interview-70-jaar-saswitha

De Vereniging Yogadocenten Nederland (VYN) interviewde Diana in de zomer van 2018 over het 70-jarig jubileum van de opleiding. Lees hier het interview met als leidraad de zeven chakra’s.

Blog Diana: de betekenis van de adem

diana-yoga-international

Op de website van Yoga International kun je een blog van Diana lezen (juni 2018) ver de betekenis van de adem voor yoga.

Zwangerschapsyoga met Diana | Yoga Magazine

Nieuw: de online training zwangerschapsyoga van Yoga Magazine met Diana Plenckers. In dit filmpje vertelt Diana wat je kunt verwachten van deze serie van 12 lessen.

Introductieles Zwangerschapsyoga

Diana Zwangerschapsyoga

Yoga Magazine biedt een gratis introductieles bij de online training zwangerschapsyoga met Diana. Doe mee en ervaar Saswitha Yoga voor zwangeren.

Adem in de flanken

Ardha chandrasana (halve maan) met Anneke Verweijen

Indiareis 2016

Een impressie van de Saswitha Yogareis 2016. Rishikesh, Haridwar, Varanasi en Sarnath. Een ontmoeting met de bronnen van yoga: daar waar Shiva mediteerde en Boeddha voor het eerst zijn inzichten deelde.

Radio-interview Diana – ‘Stilte’

RadioInterviewDianaStilte

Over Stilte gesproken… Een radio-interview van het programma Lotusvijver op OHM radio tijdens de Maand van de Spiritualiteit. Thema: ‘stilte’. Hoe kijkt Diana aan tegen stilte en wat is er zo spiritueel aan? Het interview begint bij circa 10 minuten.

Radio-interview Diana – ′Bestemming′

DianaSchelp2

Een radio-interview van het programma Bestemming op OHM radio. Diana over het thema bestemming: ‘Je talenten kunnen je de weg wijzen naar je bestemming. Pas als je je talenten uitvoert, ervaar je het’. Het programma begint bij circa 2 min en 15 sec.

Indiareis 2015

Een impressie van onze Indiareis in het najaar van 2015: ′Het goddelijke hart van yoga – een reis door Noord-India langs de heilige plaatsen van Brahma, Vishnu en Shiva′.

Zonnegroet (Sūryanamaskāra)

De 12 houdingen (met bijbehorende mantra′s) van Sūryanamaskāra, door Anneke en Diana.

Interview Anneke en Diana – Yogakrant

InterviewYogakrantAnnekeDiana
In Yogakrant een interview met Anneke en Diana over hun jarenlange samenwerking en tweehoofdig directeurschap van de Saswitha Yoga Opleiding.

Interview Diana – Yogi Yogablad

ArtikelDianaYogi

Interview met Diana over de kracht van het ego (Yogi, mei 2015): ‘Kunnen we tegelijkertijd ons ego ontwikkelen én spiritueel groeien?’

Artikel Diana – Onkruid Magazine

DianaArtikelOnkruid

In de zomer van 2015 verscheen een artikel van Diana in Onkruid Magazine over de betekenis van adem voor yoga.

Mataji bij de Saswitha Yoga Opleiding

Onze geliefde lerares van de Parmarth Niketan Ashram uit Rishikesh (India) op de Saswitha Yoga Opleiding in 2013. Een impressie van haar lessen toen. In mei 2016 kwam ze opnieuw naar onze opleiding voor een prachtige reeks lessen.

Diana yogi-van-het-jaar Yoga Magazine

Spread yogahoudingen

Diana Plenckers werd verkozen tot één van de yogi′s-van-het-jaar van Yoga Magazine in 2013. Je leest erover in dit artikel.

Interview Diana – Yoga Magazine

OvergaveSpread

In de zomer van 2012 verscheen een prachtig artikel in Yoga Magazine: een interview met Diana rond het thema ‘Overgave’. Inclusief een serie houdingen.

Column Diana – Yogakrant

ColumnBuitenYogaDoen

Buiten yoga doen! Lees de column van Diana voor het zomernummer 2015 van de Yogakrant.

Column Diana – Yogakrant

ColumnDianaYogakrantVrede

In december 2014 verscheen een column van Diana Plenckers in de Yogakrant.

Column Diana – Yogaladder

ColumnYogaladderPlaatje2

Eind 2014 verscheen een column van Diana in de Yogaladder.

65-jarig jubileum Saswitha Opleiding

In 2012 bestond de Saswitha Opleiding voor Yoga en Wijsbegeerte 65 jaar. Bekijk de reportage van deze feestelijke dag.

The making of… Ganesha Yantra

Yantra′s construeren en inkleuren is een klassieke meditatietechniek waarmee je het denken leert te beheersen. Bekijk hier de ′making of…′ van de Ganesha yantra. Door Irma Jaspers, docente in de cursus Mantra/Yantra op onze opleiding.

Indiareis 2013

Impressie van onze studiereis ′Hindoeïsme Boeddhisme Yoga′ naar Noord-India in 2013.

Schrijf je in op de nieuwsbrief van de Saswitha Opleiding voor Yoga en Wijsbegeerte en ontvang regelmatig een update over bijzondere cursussen, extra workshops en het laatste nieuws.