Hieronder vind je een selectie van filmpjes, (radio)interviews en artikelen van onze docenten. Verschenen in onder meer Yoga Magazine, Mantra, Yogakrant, Yogi, Onkruid Magazine en op YogaTv en OHM Radio. Veel kijk-, luister- en leesplezier!

Introductieles Zwangerschapsyoga

Diana Zwangerschapsyoga

Yoga Magazine biedt een gratis introductieles bij de online training zwangerschapsyoga met Diana. Doe mee en ervaar Saswitha Yoga voor zwangeren.

Saswitha Yogales door Anneke

Doe mee met een korte yogales door Anneke en ervaar de Saswitha Yogastijl.

Indiareis 2016

Een impressie van de Saswitha Yogareis 2016. Rishikesh, Haridwar, Varanasi en Sarnath. Een ontmoeting met de bronnen van yoga: daar waar Shiva mediteerde en Boeddha voor het eerst zijn inzichten deelde.

Radio-interview Diana – ‘Stilte’

RadioInterviewDianaStilte

Over Stilte gesproken… Een radio-interview van het programma Lotusvijver op OHM radio tijdens de Maand van de Spiritualiteit. Thema: ‘stilte’. Hoe kijkt Diana aan tegen stilte en wat is er zo spiritueel aan? Het interview begint bij circa 10 minuten.

Radio-interview Diana – ′Bestemming′

DianaSchelp2

Een radio-interview van het programma Bestemming op OHM radio. Diana over het thema bestemming: ‘Je talenten kunnen je de weg wijzen naar je bestemming. Pas als je je talenten uitvoert, ervaar je het’. Het programma begint bij circa 2 min en 15 sec.

Indiareis 2015

Een impressie van onze Indiareis in het najaar van 2015: ′Het goddelijke hart van yoga – een reis door Noord-India langs de heilige plaatsen van Brahma, Vishnu en Shiva′.

Zonnegroet (Sūryanamaskāra)

De 12 houdingen (met bijbehorende mantra′s) van Sūryanamaskāra, door Anneke en Diana.

Interview Anneke en Diana – Yogakrant

InterviewYogakrantAnnekeDiana
In Yogakrant een interview met Anneke en Diana over hun jarenlange samenwerking en tweehoofdig directeurschap van de Saswitha Yoga Opleiding.

Interview Diana – Yogi Yogablad

ArtikelDianaYogi

Interview met Diana over de kracht van het ego (Yogi, mei 2015): ‘Kunnen we tegelijkertijd ons ego ontwikkelen én spiritueel groeien?’

Artikel Diana – Onkruid Magazine

DianaArtikelOnkruid

In de zomer van 2015 verscheen een artikel van Diana in Onkruid Magazine over de betekenis van adem voor yoga.

Mataji bij de Saswitha Yoga Opleiding

Onze geliefde lerares van de Parmarth Niketan Ashram uit Rishikesh (India) op de Saswitha Yoga Opleiding in 2013. Een impressie van haar lessen toen. In mei 2016 kwam ze opnieuw naar onze opleiding voor een prachtige reeks lessen.

Diana yogi-van-het-jaar Yoga Magazine

Spread yogahoudingen

Diana Plenckers werd verkozen tot één van de yogi′s-van-het-jaar van Yoga Magazine in 2013. Je leest erover in dit artikel.

Interview Diana – Yoga Magazine

OvergaveSpread

In de zomer van 2012 verscheen een prachtig artikel in Yoga Magazine: een interview met Diana rond het thema ‘Overgave’. Inclusief een serie houdingen.

Column Diana – Yogakrant

ColumnBuitenYogaDoen

Buiten yoga doen! Lees de column van Diana voor het zomernummer 2015 van de Yogakrant.

Column Diana – Yogakrant

ColumnDianaYogakrantVrede

In december 2014 verscheen een column van Diana Plenckers in de Yogakrant.

Column Diana – Yogaladder

ColumnYogaladderPlaatje2

Eind 2014 verscheen een column van Diana in de Yogaladder.

65-jarig jubileum Saswitha Opleiding

In 2012 bestond de Saswitha Opleiding voor Yoga en Wijsbegeerte 65 jaar. Bekijk de reportage van deze feestelijke dag.

The making of… Ganesha Yantra

Yantra′s construeren en inkleuren is een klassieke meditatietechniek waarmee je het denken leert te beheersen. Bekijk hier de ′making of…′ van de Ganesha yantra. Door Irma Jaspers, docente in de cursus Mantra/Yantra op onze opleiding.

Indiareis 2013

Impressie van onze studiereis ′Hindoeïsme Boeddhisme Yoga′ naar Noord-India in 2013.

Schrijf je in op de nieuwsbrief van de Saswitha Opleiding voor Yoga en Wijsbegeerte en ontvang regelmatig een update over bijzondere cursussen, extra workshops en het laatste nieuws.