Je specialiseren

Specialisatie kiezen

Je specialisatiejaar is onderdeel van de 200 uur verdieping en specialisatie. Je kiest deze na het afronden van de driejarige basisopleiding en de eerste praktijktoets (P1). Een specialisatie is een verdiepingsjaar waarbij je leert hoe je yoga toepast op een bepaalde doelgroep, uitgaande van je eigen ervaring, kennis, herkenning en inleving.

Er zijn 3 specialisatiejaren:

Een specialisatiejaar wordt afgesloten met een theoretisch examen en een praktijkexamen (P2).

Met de P2 worden de basisvaardigheden in het lesgeven maar ook de specifieke vaardigheden van het betreffende specialisatiejaar getoetst. Hiermee rond je het onderdeel Lesgeven van de gehele opleiding af.

Modules als specialisatie
Nieuw vanaf seizoen 2019/2020 is de mogelijkheid om twee extra modules als specialisatiejaar te laten meetellen voor het diploma van de vierjarige opleiding. Deze dienen dan wel afgerond te worden met een praktijkexamen (P2). In overleg met de directie kies je voor een P2 met als specialisatie Yoga en prānāyāma, Yoga en ayurveda, Yoga voor ouderen of Yoga en meditatie.

Datum P2-overige specialisaties:     vr 12 jun 2020

Specialisatiejaar als bijscholing
Om een specialisatiejaar te kunnen volgen als bijscholing (evt. van een andere yogaopleiding) wordt uitgegaan van voldoende kennis van de chakrafilosofie (vgl. studiejaar Chakravidya van de Saswitha Opleiding) en voldoende basis in het yogales geven (vgl. P1). Voor het specialisatiejaar Chakrapsychologie gelden enkele aanvullende voorwaarden.

Heb je nog vragen over de specialisatiejaren of wil je weten hoe je deze het beste kunt laten aansluiten op je eerdere opleiding(en), vraag dan gerust een gesprek aan met Anneke Verweijen of Diana Plenckers (directie): secretariaat@yoga-saswitha.nl

Schrijf je in op de nieuwsbrief van de Saswitha Opleiding voor Yoga en Wijsbegeerte en ontvang regelmatig een update over bijzondere cursussen, extra workshops en het laatste nieuws.