Masterclass

Met ingang van dit seizoen is de Masterclass uitgebreid van 5 naar 7 lesdagen. Van oktober tot april elke maand een intensieve lesdag voor yogadocenten door Anneke Verweijen.

Yoga is een weg voor het leven. Een innerlijk proces om jezelf te leren kennen. We zijn en blijven leerling in ons leven – en in yoga – met de wens om ons steeds verder te ontwikkelen. Wellicht om ooit enigermate van ‘meesterschap’ te verwerven, oftewel meer inzicht te krijgen in het eigen bewustzijn. Ook als yogaleraar blijven we leerling en realiseren ons telkens opnieuw: yogales geven is een vak. Een vak, dat vraagt om jezelf te blijven onderzoeken, te vernieuwen, en daarmee te onderscheiden.

De Masterclass is een bijscholing voor hen die hun eigen yogabeoefening willen verdiepen, maar ook voor yogadocenten die zich verder willen bekwamen in hun leraarschap. We beginnen elke lesdag met een intensieve yogales aan de hand van een thema. De persoonlijke beleving staat centraal. Als yogadocent is je eigen ervaring het uitgangspunt voor je overdracht.

In de theorieles wordt het thema verder uitgewerkt. De lessen hebben een interactief karakter. Er is ruimte voor vragen en voor je eigen inbreng. We gaan in op essentiële vragen zoals: waarom doe ik wat ik doe, wat beweegt mij? En als yogadocent: waar sta ik voor als leraar?

Daarnaast komen in de lessen praktische onderwerpen aan bod om meer begrip te ontwikkelen in de werking van yoga. Je vergroot je deskundigheid als yogadocent en leert je cursisten beter te begeleiden. We oefenen onder meer het geven van subtiele persoonlijke correcties om een āsana of de adem te verdiepen. Je ervaart ook wat het betekent om deze aanwijzingen te ondergaan.

De Masterclass stimuleert je in je eigen yogabeoefening en geeft een nieuwe impuls aan je docentschap. Ook geschikt als je een pauzejaar wil inlassen en toch contact wil houden met de opleiding.

Aan deze bijscholing is geen examen verbonden. Je ontvangt een bewijs van deelname.

 

Wat studenten zeggen

“Donderdag en vrijdag was ik na de les weer zo opgeruimd en gelukkig. Alsof alles lichter werd. Dan weet ik weer hoe geweldig het is om yoga te doen en het vooral te blijven doen en les te geven.” – Hedwig

Schrijf je in op de nieuwsbrief van de Saswitha Opleiding voor Yoga en Wijsbegeerte en ontvang regelmatig een update over bijzondere cursussen, extra workshops en het laatste nieuws.