Yoga en ondernemerschap

Deze workshop wordt in verband met onze sluiting in 2024 niet meer aangeboden. Lees meer in de nieuwsbrief.

 

Yoga en ondernemerschap is een praktijkgerichte driedaagse cursus om jou als yogadocent te ondersteunen in het starten van je eigen yoga-onderneming. Samengesteld door Erna Wegman, docent ondernemers­vaardigheden en Saswitha Yogadocent, i.s.m. Diana Plenckers, directeur van de Saswitha Opleiding.

Doel van de cursus
Het doel van de cursus is om inzicht te bieden in hoe je jouw yoga-ondernemerschap vorm wilt geven en hoe je hier concreet handvatten aan geeft. Je gaat naar huis met een levensvatbaar ondernemersplan en een actielijst.

Inhoud van de cursus
In drie cursusdagen begeleiden we je naar de vorm van ondernemerschap die bij jou past. Tijdens de eerste twee sessies krijg je heldere uitleg in de vorm van een stappenplan en steun bij het opstellen van je ondernemingsplan en financiële overzichten. Je krijgt een deadline mee voor het inleveren van je stukken en tijdens de derde sessie na de zomervakantie bespreken we gezamenlijk valkuilen en verbeterpunten.
Ook gaan we tijdens de cursus in op de combinatie yoga en onder­nemerschap. Vragen die aan bod komen zijn onder andere ‘hoe geef ik vorm aan ondernemerschap binnen het pad van yoga’, ‘hoe pas ik de yama’s en de niyama’s toe in mijn bedrijfsvoering’ en ‘wat betekent winst voor mij’.

Resultaat na drie dagen

  • je hebt een uitgewerkt ondernemingsplan met daarin o.a. een begroting, kostprijsberekening en een marketingplan.
  • je hebt een helder plan van aanpak en een lijst met actiepunten.
  • je bent in staat onafhankelijk aan de slag te gaan met je ondernemerschap, je weet wat er naast het geven van yogalessen nodig is.
  • je bent in staat om zinvol betekenis te geven aan ondernemerschap binnen het pad van yoga.
  • je hebt minder angst voor cijfers, financiën, belastingen en vakjargon van boekhouders.
  • je hebt zin om te beginnen!