Expositie Art and Devotion – Pieter Weltevrede

Voor kunstenaar Pieter Weltevrede is schilderen zijn sadhana (spirituele beoefening). Dat betekent in de praktijk dat hij 12-14 uur per dag aan zijn schilderijen werkt, op de grond, zijn benen gevouwen in samāsana.
“Doe iets met kunst, zei mijn leraar Harish Johari zo’n 40 jaar geleden, dan leer je moeiteloos stil te zitten”, vertelt Pieter. Dat is hij gaan doen en dat doet hij nog steeds. Van Harish Johari en diens leraar Chandra Bal leerde hij de traditionele Indiase wastechniek van waterverf op zijde, waardoor elke lijn die je op het schilderij ziet zeker 4 of 5 keer is gezet. Voor zijn afbeeldingen bestudeert Pieter de Indiase mythologie en de betekenis ervan. “Met schilderen is er geen ego, geen tijd. Het is eigenlijk een religieuze Bhajan, het is zingen met kleuren in plaats van met klanken. Het geeft me een hoge concentratie en het maakt me rustig. Het brengt balans tussen de beide hersenhelften.”

Ook op zondag 1 juli vertelt Pieter Weltevrede tijdens de feestelijke jaarafsluiting meer over zijn werkwijze en over de betekenis van de goden en de mandalas die hij schildert. Tot vrijdag 6 juli 2018 is de expositie Art and Devotion nog te zien op de Saswitha Opleiding. De laatste dag van de tentoonstelling kunnen de gekochte schilderijen tussen 17.00-19.00 uur worden opgehaald. Laat van tevoren a.j.b. even weten dat je komt.

Schrijf je in op de nieuwsbrief van de Saswitha Opleiding voor Yoga en Wijsbegeerte en ontvang regelmatig een update over bijzondere cursussen, extra workshops en het laatste nieuws.