Nieuw: Yoga en ondernemerschap

Even voorstellen: Annelies, Daan en Farida
In deze Saswitha Yoga Actueel vertellen we je meer over de nieuwe driedaagse workshop Yoga en ondernemerschap waarin je als yogadocent wordt ondersteund in het starten van je eigen yogaonderneming. Start: donderdag 31 maart a.s. Maak nu alvast kennis met Annelies, Daan en Farida, drie yogadocenten met verschillende ambities hoe zij zich als ondernemer willen ontwikkelen. In wie van hen herken jij jezelf?

Annelies is bijna klaar met haar opleiding tot yogadocent en wil graag yogales gaan geven naast haar huidige baan. Vriendinnen noemen haar ook wel Yoga Liesje en zo kwam ze op de naam van haar studio Yogalicious.

Daan is co-ouder en wil zijn/haar huidige baan opgeven en een eigen yogaschool starten om daar een modaal inkomen mee te verdienen. De yogaschool gaat ‘Yoga met Daan’ heten.

Farida heeft gehoord over het begrip “multi passionate entrepreneur”. Dit past precies bij haar en ze heeft besloten om yoga-ondernemer te worden. Ze gaat yogales geven en een website beginnen met yoga-lifestyle-artikelen. Ze heeft de garage omgebouwd tot yogazaal en daarom heet haar school ‘De Yogagarage’.

Tijdens de workshop Yoga en ondernemerschap zie je telkens welke keuzes Annelies, Daan en Farida maken.

Wat houdt de driedaagse workshop in?

Samen met Annelies, Daan en Farida gaan we aan de slag en krijg je:
● (hernieuwde) inspiratie om je ondernemerschap vorm te geven;
● meer kracht om yoga-ondernemer te zijn;
● meer kennis van marketingmodellen;
● inzicht in soorten verdienmodellen;
● de markt voor yoga geanalyseerd;
● meer inzicht in de financiële kant;
● de durf om de juiste prijs te vragen;
● een businessplan;
● een actielijst; en
● vooral zin om aan de slag te gaan!

Yoga, werk of hobby?
We gaan het ook hebben over geld. Hm… geld, moet dat nou? Over financiën praat je meestal niet openlijk met mede-yogadocenten. Velen van ons zouden het liefst gewoon yogales geven zonder ook maar een seconde aan de financiële kant te denken. Het is lastig, ingewikkeld, het is niet waar yoga om draait. Dat kan, niet aan de financiële kan denken, maar dan blijft het een hobby waar je heel veel mensen plezier mee kan doen. Wil je méér, wil je er van kunnen leven, dan zul je erover na moeten denken. Dit gaan we doen aan de hand van de yama’s en niyama’s.

Voor wie is deze workshop bedoeld?
Wist je dat de workshop er niet alleen is voor startende yogadocenten? Je kunt de workshop ook heel goed volgen als je op zoek bent naar nieuwe inspiratie om je ondernemerschap vorm te geven.
Ondernemen is namelijk bewegen. Je bent constant bezig om dat wat jij biedt, aan te passen aan wat jouw doelgroep zoekt. Het is een constante wisselwerking tussen jouzelf en je doelgroep.

Docenten, data,kosten
De workshop Yoga en ondernemerschap is ontwikkeld en wordt gegeven door Erna Wegman, registeraccountant (RA) en Saswitha Yogadocent, en Diana Plenckers, directeur Saswitha Opleiding voor Yoga en Wijsbegeerte. Elke lesdag begint met een introductie op het onderwerp van de dag, gevolgd door een compacte yogales met meditatie om te reflecteren op je persoonlijke drijfveren en doelen. Na de pauze leer je alle ins-en-outs van het ondernemerschap en word je op een interactieve manier begeleid naar de vorm van ondernemerschap die bij jou past. Je gaat naar huis met een levensvatbaar ondernemersplan en een actielijst. Data: donderdag 31 mrt, 7 apr, 2 jun 2022, 10.00-15.00 uur. Kosten: € 285,- (13,5 bijscholingspunten VYN)

Yoga en ondernemerschap biedt je een praktische en filosofische kijk op ondernemen.

AANMELDEN YOGA EN ONDERNEMERSCHAP