Erna Wegman

Gastdocent bij de workshop Yoga en ondernemerschap

Achtergrond

Erna Wegman is geschoold als registeraccountant (RA) en werkte meer dan twintig jaar in financiële functies. Ze heeft een neus voor cijfers en zorgt er graag voor dat de financieel-strategische basis op orde is. Momenteel vervult ze de rol van Head of Finance bij Stichting Solidaridad, een organisatie die de versnelling van duurzame waardeketens nastreeft. Naast haar baan en het moederschap volgde ze van 2013 tot 2020 de Saswitha Opleiding, op kleine schaal is ze begonnen met het geven van yogales. Sinds jaar en dag weten kleine ondernemers haar te vinden en helpt ze hen met hun financiën en hun vragen rondom ondernemerschap.


Yoga is voor mij ....

Het begint voor mij heel praktisch met uit mijn hoofd en in mijn lichaam gaan, flexibel worden, spanning laten wegvloeien. Daarnaast gaat het om het steeds weer naar binnen keren en tegelijk de verbinding met het grotere ervaren. Stil worden, helder worden, liefde ervaren.

Favoriete ãsana

“Alle ãsana’s die mij helpen om me aanwezig te voelen in het bekken, die ruimte geven in dit gebied, vind ik erg fijn. Ik zit overdag veel, en zit daarnaast veel ‘in het hoofd’. Een serie oefeningen rondom Janu sirsãsana bijvoorbeeld, de hoofd-kniehouding, doet mij altijd goed.