bee-scherer

Prof. Dr. Bee Scherer

Gastdocent in de cursus Yoga en wijsbegeerte

Achtergrond

Prof. Dr. Bee Scherer (die/diens óf hun) beoefent al tientallen jaren de Sakya- en Kagyu-tradities van het Tibetaans boeddhisme en dient al meer dan vijftien jaar als dharmaleraar.
Voorheen hield Bee de leerstoel in Religiewetenschap en Genderstudies aan de CC Universiteit van Canterbury in het Verenigd Koninkrijk. Bee leidt nu Boeddhistische Studies aan de Vrije Universiteit (VU) Amsterdam en geeft leiding aan het nationale Nederlandse opleidingsprogramma voor boeddhistische geestelijke verzorgers.
Bee is opgeleid in de klassieke boeddhistische talen en heeft veel gepubliceerd in boeddhistische studies, evenals in gender- en seksualiteitstheorie (queer- en trans*-studies). Als geleerde en als pleitbezorger van queer/non-binary/trans* & dis/ability, brengt Bee hun unieke perspectief naar de boeddhistische praktijk, belichaming en sociale filosofie.


Schrijf je in op de nieuwsbrief van de Saswitha Opleiding voor Yoga en Wijsbegeerte en ontvang regelmatig een update over bijzondere cursussen, extra workshops en het laatste nieuws.