Sadhvi Abha Saraswati

Gastdocent tijdens onze Indiareizen en de Yoga Intensive 'Understanding Yoga in the light of the Bhagavad Gīta'

Achtergrond

Sadhvi Abha Saraswati (Mataji voor haar leerlingen) is gretig yogabeoefenaar sinds haar 25e, toen zij zichzelf - door yoga - genas van ernstige nefritis (een nierziekte). Sindsdien heeft zij zich meer en meer verdiept in verschillende vormen van yoga en werd ze ook leraar. Mataji leeft en werkt in de Parmarth Niketan Ashram in Rishikesh (India) waar zij onderricht geeft in yoga asana, pranayama, yoga nidra, nada yoga, yogafilosofie en Vedisch chanten aan studenten van over de hele wereld. Ook geeft zij glans aan de avond aarti in Rishikesh door met de hemelse tonen van haar stem de begeleidende mantra’s te zingen. Mataji doceert op een diepgaande filosofische maar tegelijkertijd toegankelijke, praktische en warm menselijke manier. Tijdens onze Indiareizen verzorgt zij voor onze groep een speciaal lesprogramma. Mei 2016 gaf ze op de Saswitha Yoga Opleiding een Yoga Intensive met als thema “Understanding Yoga in the light of the Bhagavad Gīta”. In 2013 kwam zij op ons verzoek voor het eerst naar Europa en was toen ook gastdocent bij ons voor een serie bijzondere lessen.


Saswitha Opleiding voor Yoga en Wijsbegeerte | Berg en Bosch | Prof. Bronkhorstlaan 10, gebouw 54 | 3723 MB Bilthoven | Nederland | +31 (0)30 229 27 44

Schrijf je in op de nieuwsbrief van de Saswitha Opleiding voor Yoga en Wijsbegeerte en ontvang regelmatig een update over bijzondere cursussen, extra workshops en het laatste nieuws.