Yogafestival Terschelling 2019, thema: Verbinding

Programma Saswitha Yoga Team

De Saswitha Opleiding voor Yoga en Wijsbegeerte is ook deze zomer weer bij het Yogafestival Terschelling. Op www.yogafestivalterschelling.nl vind je alle informatie over het festival. Hieronder vind je alle lessen, gegeven door docenten van het Saswitha Yoga team. Helemaal onderaan deze pagina vind je de Saswitha Yogakalender (met tijden zonsopkomst/ondergang en maanstanden + het festivalprogramma van het Saswitha Yogateam) die we tijdens het festival uitdelen.

yogafestival-terschelling-2018Voorprogramma

donderdag 27 juni 2019
16.00-17.30 Dansante yoga – Noor Palazzi
Āsana’s in een vloeiende, stromende choreografie. De adem fungeert daarbij als de dragende kracht van de dans. Van stil, ingetogen en invoelend, naar open, vrolijk en uitbundig. Niet alleen je lichaam maar je hele wezen mee laten dansen.

 

18.00-19.15 Mantra Yoga: de klank van de stilte – Diana Plenckers
Mantra Yoga is een eeuwenoude methode om het denken stil te laten worden en de aandacht naar binnen te richten. Luisterend, voelend en inwendig reciterend open je nieuwe ruimtes in jezelf en ervaar je de yoga op een diep en verstild niveau.

20.30-22.00 Yoga Nidra I: de weg naar totale ontspanning – Jeanet Siddhi
Aan de vooravond van het festival een rustige afsluiting van de dag met yogahoudingen en Yoga Nidra. Ervaar de eenheid van lichaam en bewustzijn waarbij de adem de verbinding vormt.

vrijdag 28 juni 2019
5.15-7.15 Het ontwakende Zelf – Yoga en meditatie bij zonsopgang – Diana Plenckers
Dit is yoga! In de vroege ochtend je bewust worden van je innerlijk licht in verbinding met het licht buiten je, rondom je. Samen stil zijn en vanuit de stilte de yogales zich laten ontvouwen.

7.45- 9.15 Liefde voor jezelf – Chakra Yoga (1,2) – Natanja van den Brink
Met fysieke en speelse āsana’s prikkel je je creativiteit. Proef onderweg zowel angst als fantasie en vind vertrouwen. Van oerkracht naar plezier, een reis waarin uitersten elkaar ontmoeten.

11.00-12.30 Yoga en Hara – Noor Palazzi
Hara is het krachtcentrum in de buik, het punt van waaruit het lichaamsgewicht zich in alle richtingen gelijk verdeelt. Ervaar het verbonden zijn met je eigen Hara in krachtige en stabiliserende āsana’s. Word je bewust van het dragende midden tussen voeten en kruin.

14.30-16.00 Shakti Yoga: verbinding met de 5 elementen – Jeanet Siddhi
Shakti is de universele levenskracht, in de natuur én in de mens. Ervaar tijdens deze yogales de 5 elementen (aarde, water, vuur, lucht en ruimte) en laat de levenskracht in je gaan stromen. Shakti verbindt zich met Shiva, het stille bewustzijn: Eenheid.

Hoofdprogramma
vrijdag 28 juni 2019
19.00-20.15 Patañjali de psycholoog – yogafilosofie en asana’s – Diana Plenckers
Hoe je jezelf in de weg kan zitten in je yogabeoefening en op je spirituele pad, Patañjali snapte dat al. Een paar tips van deze grote yogafilosoof en -psycholoog toegepast in een complete yogales.

21:15 – 22:15 Avondlicht – yoga en meditatie bij zonsondergang: Diana Plenckers
Bij de laatste zonnestralen van de dag een meditatieve yogales waarbij je de verbinding voelt tussen duister en licht, aarde en kosmos, lichaam en bewustzijn.

zaterdag 29 juni 2019
5.15- 7.15 Sūryanamaskāra: de dageraad – Jeanet Siddhi
Stiltemeditatie, gevolgd door Sūryanamaskāra met voorbereidende oefeningen en diverse verrassende variaties. Yoga rond zonsopkomst brengt je in verbinding met inzicht en licht.

7.45- 9.15 Yoga en prānāyāma – Noor Palazzi
Met losmaakoefeningen voor alle gewrichten wordt prana gewekt die daardoor vrij gaat stromen. Door middel van prānāyāma wordt deze levensenergie vervolgens gebundeld, de adembeweging wordt stiller, er ontstaat een meditatieve staat van zijn. Je rust in je ware natuur.

10.30-12.30 Mantra Yoga: de klank van de stilte – Diana Plenckers
Mantra Yoga is een eeuwenoude methode om het denken stil te laten worden en de aandacht naar binnen te richten. Luisterend, voelend en inwendig reciterend open je nieuwe ruimtes in jezelf en ervaar je de yoga op een diep en verstild niveau.

14.30-16.30 (Strand West) Yantra’s tekenen in het zand – Saswitha Yoga team
Yantra’s zijn getekende diagrammen die vorm geven aan een specifieke energie. Je kunt ze met allerlei materialen creëren, ook in zand. Maak kennis met deze oude techniek waarbij creativiteit en concentratie tot een meditatieve ervaring leiden. Welke yantra we gaan doen is nog een verrassing!

15.00-17.00 Liefde voor elkaar – Chakra Yoga (3,4) – Natanja van den Brink
De krachtige adem rond het middenrif geeft het ego vorm en richting, je zelfbewustzijn groeit. In de overgang van derde naar vierde chakra ontwikkel je verbondenheid, natuurlijke harmonie. Van gescheiden naar ongescheiden. Je ziet hoe je spirituele pad voor je ligt.

18.15-19.45 Yoga Nidra II: lichaam, adem en bewustzijn in balans – Jeanet Siddhi
Rustgevende yogales met Yoga Nidra die je lichaam, adem en bewustzijn in balans brengen. Verbind je met de diepe ontspanning en laat nieuwe energie in je ontstaan.

20.00-21.15 Dansante yoga – Noor Palazzi
Āsana’s in een vloeiende, stromende choreografie. De adem fungeert daarbij als de dragende kracht van de dans. Van stil, ingetogen en invoelend, naar open, vrolijk en uitbundig. Niet alleen je lichaam maar je hele wezen mee laten dansen.

zondag 30 juni 2019
5.15- 7.00 Het dagende licht – Yoga en meditatie bij zonsopgang – Diana Plenckers
De meest meditatieve tijd van de dag zijn de minuten net voordat de zon opkomt. De zon is in de Veda’s het symbool van het allesdoordringend bewustzijn. Zij is Gāyatrī. Stiltemeditatie vanaf 5 uur. Dan klinkt zacht de vedische mantra en ontvouwt zich de yogales. Ode aan het licht!

7.45- 9.15 Liefde en discipline – Chakra Yoga (5,6) – Natanja van den Brink
Met intensieve en verstilde āsana’s oefen je discipline, tapas. Ontmoet je innerlijke stilte. Udana vayu zuivert het gebied rondom de keel. Inzicht opent zich, diep van binnenuit.

13.45-15.00 Alles is liefde – Chakra Yoga (7) – Natanja van den Brink
Ervaar de verbondenheid van alle chakra’s in intense tevredenheid. De cirkel is rond.

Download hieronder de Saswitha Yogakalender met: het Saswitha Yoga festivalprogramma, tijden zonsondergang/opkomst + maanstanden.

Schrijf je in op de nieuwsbrief van de Saswitha Opleiding voor Yoga en Wijsbegeerte en ontvang regelmatig een update over bijzondere cursussen, extra workshops en het laatste nieuws.