Geschiedenis van India

een-geschiedenis-van-IndiaGeschiedenis van India – Winand Callewaert
€ 38,20
Millennialang is India een ontmoetingsplaats geweest. Beschavingen, vorstendommen en keizerrijken wisselden er elkaar af. Romeinse, Arabische en Chinese kooplieden werden aangetrokken door de lokale markten. Turkische, Perzische en Europese volkeren oefenden er politieke controle uit. De oudste en nog steeds inspirerende geloofsovertuigingen, zoals het hindoeïsme en het boeddhisme, zagen er het levenslicht en breidden zich uit over de hele wereld.Dit boek overloopt vierduizend jaar geschiedenis op het Indiase subcontinent. Het plaatst vertrouwde begrippen, van Ariërs tot maharadja’s, in een historische context. Maar het bespreekt ook minder bekende hoogtepunten in de wereldgeschiedenis, van de Induscultuur tot grootse keizers als Ashoka, Chandragupta en Akbar. Tegelijk legt het boek, op een wetenschappelijk verantwoorde manier, eigen accenten voor een Nederlandstalig publiek, zoals het kastensysteem, het sikhisme, en de plaats van India in de Europese koloniale geschiedenis. Ook het onafhankelijke India krijgt ruime aandacht.

benaresBenares. Stad van Goden, hart van India – Winand Callewaert (nog 1 exemplaar)
€ 15,-
Weduwen stieren, trappen en asceten! Als je die kan vermijden kan je leven in Benares is een oude spreuk over Benares, een stad van kleurrijke menselijkheid en voelbare goddelijkheid. Waarom kan je Benares best niet enkel bezoeken, maar moet je er blijven om er te sterven? Een crematie aldaar biedt grote zekerheid voor de toekomst, en tegelijk is het een plaats van nieuwe geboorte. Alle goden, en nog een meer, zijn er vertegenwoordigd. Veel eendagstoeristen geraken ondersteboven in Benares, maar wie er langer blijft, wordt onweerstaanbaar teruggeroepen. Hoe is deze zeer oude stad tot de huidige wirwar gekomen? Hoe kan je er toch de diepe kern in ontdekken?

thuis-in-twee-wereldenThuis in twee werelden – W. Callewaert
€ 16,95
Het levensverhaal van Winand Callewaert. Maar het is niet zomaar een autobiografie. Het is een verhaal van een ontmoeting tussen twee culturen. Dit levensverhaal is vooral bedoeld als kennismaking met het denken en het geloof van hindoes. Deze kennismaking kan ook een antwoord geven op vragen: is het mogelijk om je eigen geloof te verrijken in een ontmoeting met een andere gelovige traditie.
Hoe kan een andere traditie – in dit geval het hindoeïsme – je helpen om he eigen geloof te zuiveren? Wat hou je over van je eigen geloof en wat brengt de andere traditie aan? Wat kan een dergelijke ontmoeting in de weg staan. Na meer dan tien jaar verblijf in India en meer dan zestig bezoeken vertelt Callewaert (1943) wat India hem geleerd heeft in de het kunnen omgaan met wat het leven biedt of niet biedt.

Bron omschrijvingen boeken: bol.com of cover/achterflap betreffende boek.

Schrijf je in op de nieuwsbrief van de Saswitha Opleiding voor Yoga en Wijsbegeerte en ontvang regelmatig een update over bijzondere cursussen, extra workshops en het laatste nieuws.