Mens, natuur en kosmos

shivaDe cursus Yoga en Wijsbegeerte seizoen 2018/2019 heeft als thema ‘Mens, natuur en kosmos’. De bewuste mens ervaart zichzelf als deel van een groter geheel. Niet alleen als deel van de natuur, de aarde en alles wat daarop leeft en groeit, maar ook verbonden met datgene wat onze fysieke waarneming overstijgt. Op tal van filosofische, spirituele en vooral op de meest persoonlijke vragen over het leven kunnen we vanuit ons materiële bewustzijn vaak geen antwoord vinden. Zowel in het Oosten als in het Westen hebben sinds mensenheugenis gewone mensen en grote denkers proberen te begrijpen hoe de mens verbonden is met de natuur en de kosmos. Of gedacht dat de mens misschien zelf wel die verbinding is!

Zeven bijzondere gastdocenten geven op zeven zondagen verdeeld over het seizoen een lezing vanuit hun eigen interesse en (wetenschappelijke) achtergrond, waarbij oosterse en westerse visies aan bod zullen komen. Elke lesdag beginnen we met yoga en meditatie. Deze lessen worden gegeven door docenten van de Saswitha Opleiding.

Het is mogelijk losse lesdagen te volgen. Inschrijvingen voor de hele cursus hebben echter voorrang. Wanneer je je inschrijft voor de gehele cursus, heb je toegang tot het examen plus de nabespreking en kun je de cursus als module mee laten tellen voor het einddiploma van de opleiding. Bij inschrijving voor de gehele cursus ontvang je ook gratis de opnames van alle lezingen. Bovendien kun je dan deelnemen aan de laatste lesdag, de museumdag. Deze lesdag is niet open voor losse inschrijvingen. Aanmelden: secretariaat@yoga-saswitha.nl of 030 – 229 27 44. Kosten:
€ 631 (losse lesdag: € 85). Bijscholingspunten per lesdag: 4 (museumdag 6).

Hier vind je alle lezingen vanaf 2012. Professionele opnames die je tegen vergoeding kunt downloaden. Plus: twee lezingen die je nu gratis kunt beluisteren. Om de sfeer alvast te proeven.

Schrijf je in op de nieuwsbrief van de Saswitha Opleiding voor Yoga en Wijsbegeerte en ontvang regelmatig een update over bijzondere cursussen, extra workshops en het laatste nieuws.