Open dag – zondag 28 augustus en 4 september 2022 (ook online)

Yogadocent worden begint met de eerste stap!

De Saswitha Opleiding voor Yoga en Wijsbegeerte is de oudste yogadocentenopleiding van Nederland. Schrijf je in voor: Basisjaar (100 uur), Didactische vorming (100 uur), verdiepingsjaren chakrafilosofie, chakrapsychologie, diverse specialisaties en cursussen, ook korte en langere bijscholingen voor yogadocenten.

Geannuleerd: Open Dag zondag 4 sept
De Open Dag van zondag 4 september 2022 is geannuleerd. Heb je belangstelling voor de opleiding, wil je alsnog instromen of zou je vrijblijvend een oriëntatiegesprek willen?  Neem dan contact met ons op. Of bel het secretariaat om een afspraak te maken: 030-2292744.

Oriëntatiegesprek
Overweeg je de opleiding te volgen? Dan kun je je ook aanmelden voor een oriëntatiegesprek. Deze 1-op-1 gesprekken kunnen plaatsvinden op de opleiding in Bilthoven of via Zoom. Maak een afspraak via Natasja: secretariaat@yoga-saswitha.nl.

Opleiding tot yogadocent
Onze opleiding tot yogadocent is een 4-jarige (parttime) beroepsopleiding (200 uur basisopleiding + 100 uur verdieping + 200 uur specialisatie) en bestaat uit meerdere studiejaren en cursussen (modules). Er zijn verplichte onderdelen en enkele die je kunt kiezen op grond van je eigen interesse. De cursussen kun je naast de studiejaren doen of je reserveert er extra studietijd voor. De volledige opleiding duurt dan uiteraard langer dan vier jaar. Ook kun je een pauzejaar inlassen. Elk jaar en elke cursus waarvoor je een certificaat hebt ontvangen blijft geldig voor je diploma.

Old school hatha yoga
Old school hatha yoga leer je bij de oudste yogaopleiding van Nederland. Of je nu yogadocent wil worden of je gewoon wil verdiepen in yoga, puur voor jezelf. Je krijgt les van senior docenten met een jarenlange leservaring in yoga en andere aan yoga gerelateerde vakken.

Alles onder één dak: cursussen, bijscholingen, workshops
Je stelt je eigen programma samen: yoga, prānāyāma, meditatie, didactiek, chakrafilosofie, anatomie, ayurveda, yoga voor kinderen, ademtherapie, wijsbegeerte, yoga voor ouderen (met stoelyoga), zwangerschapsyoga en jaarlijks nieuwe workshops en specials. Alle cursussen, specialisaties en bijscholingen vind je bij ons onder één dak.
Voor yogadocenten zijn er ook jaarlijks bijscholingen door gastdocenten uit binnen- en buitenland.

 

yogadocenten-opleiding

Ik werk met heel veel plezier als yogadocent en heb de basis die ik bij jullie heb meegekregen als zeer stevig ervaren… ik ben er nog steeds blij mee.’
– Gemma van Dongen


 

Lees hier meer over onze opleiding tot yogadocent.

 


Proefles

Ruimte ontdekken – Anneke Verweijen


Een veel gehoorde worsteling is het tegenkomen van fysieke beperking. Er is echter ook altijd ruimte. Ruimte is dat wat er is. Het heelal is gevuld met ruimte. Ruimte is ook los van materiele begrenzing als door de muren van een gebouw en fysieke beperking ook in onszelf en door ons heen ervaarbaar. In deze korte yogales oefeningen en een meditatie om ruimte te ontdekken en te ervaren.

Schrijf je in op de nieuwsbrief van de Saswitha Opleiding voor Yoga en Wijsbegeerte en ontvang regelmatig een update over bijzondere cursussen, extra workshops en het laatste nieuws.