Aly-Mijnheer

Aly Mijnheer-Breeman

Docent in het specialisatiejaar Zwangerschapsyoga

Achtergrond

Aly is 27 jaar werkzaam als eerstelijns verloskundige in Ochten en omstreken. Ze heeft daar een eigen praktijk samen met collega Monique Hovestad. In de praktijk werken nog drie verloskundigen en worden stagiaires begeleid van de Academie voor Verloskunde uit Maastricht. Na de opleiding voor verloskunde volgde Aly een coachingscursus, een cursus haptonomie voor verloskundigen en een cursus Rebozo massage. Aly en haar collega’s begeleiden nog veel thuisbevallingen, wat ze als een groot voorrecht ervaart.

Naast de werkzaamheden in de praktijk -waaronder de voorlichtingsavonden over gezond zwanger zijn en de aanstaande bevalling - verzorgt Aly met heel veel liefde en plezier de lessen verloskunde voor de specialisatie Zwangerschapsyoga bij de Saswitha Opleiding. Zwangerschapsyoga is voor Aly ‘de meest ideale cursus voor zwangeren om zich voor te bereiden op hun baring, op de geboorte van hun kind’.
Aly: “Mijn inspiratie voor het vak is naast het begeleiden van zwangeren, hun partners en hun (toekomstig) gezin nog steeds de fascinatie voor de cirkel van het leven; het geboren worden in deze wereld, het afscheid nemen van een andere, de verwondering, de kracht, de liefde”.