Lot Heijke

Docent in de cursus Yoga en meditatie

 

Informatie

Lot Heijke is mindfulnesstrainer en als docent en supervisor verbonden aan de mindfulnessopleiding aan de Hogeschool Utrecht. Daarnaast is zij ook yogadocent, opgeleid bij de Saswitha Opleiding en bij het Kripalu Center in de VS. Lot werkt sinds jaren als opleider en trainer bij diverse organisaties in Nederland en het buitenland met als aandachtsgebied arbeid en gezondheid. Naast studies op ander gebied volgde zij een opleiding bij Jon Kabat-Zinn en collega´s van het Center for Mindfulness in Massachusetts en verschillende studietrajecten op het gebied van boeddhistische filosofie en meditatie. Lot is aan de Saswitha Opleiding verbonden als docent van de cursus Yoga en meditatie.

Favoriete ãsana

"Een zittende torsie (vanuit samāsana) is één van mijn absolute favorieten. Hij spreekt alle delen van de rug aan, opent de flanken en de voorkant van de romp, verzorgt de rugspieren en masseert de organen. Een echte ´opfrisser´ die niet alleen fijn is in een serie asana´s, maar ook buiten de yogamat. Tijdens een lange sessie achter de computer komt deze torsie altijd wel een aantal keren langs. In aangepaste vorm: één hand op de achterkant van de burostoel plaatsen, de wervelkolom lang maken, inademen en uidraaien. Vurrukkuluk!"

Schrijf je in op de nieuwsbrief van de Saswitha Opleiding voor Yoga en Wijsbegeerte en ontvang regelmatig een update over bijzondere cursussen, extra workshops en het laatste nieuws.