Diana Plenckers

Directeur van de opleiding sinds 1999. Docent in het eerste en derde basisjaar, de specialisatiejaren Zwangerschapsyoga en Chakrapsychologie, de cursus Ayurvedische massage en de workshop Zonnegroet.

 

Informatie

Diana Plenckers is sinds 1988 docent aan de Saswitha Opleiding die zij begin jaren tachtig zelf volgde. Sinds 1999 vormt zij samen met Anneke Verweijen de directie van de opleiding. Diana is dochter en leerling van Jos Plenckers en leerling van Harish Johari (1979-1998). Ze studeerde Nederlandse taal en letterkunde, volgde vele workshops bij Shyam Bhatnagar en volgde de Ayurveda-opleiding bij Anil Kumar Mehta. Tijdens reizen naar India bezocht ze diverse leraren en cursussen, waaronder de Yoga Intensive Kriya Yoga (2011). Ze heeft een man en is moeder van vier kinderen.

Favoriete ãsana

"Padmāsana (lotushouding) is voor mij yoga in zichzelf. Het is de houding waarin alles samenkomt: stabiliteit en kracht, ontspanning en oprichting, verstilling en overgave. Meer is er niet. Ik ben thuis in mijzelf."

Schrijf je in op de nieuwsbrief van de Saswitha Opleiding voor Yoga en Wijsbegeerte en ontvang regelmatig een update over bijzondere cursussen, extra workshops en het laatste nieuws.