Anneke-Verweijen

Anneke Verweijen

Directeur van de opleiding sinds 1999. Docent in het Basisjaar en studiejaar Didactische vorming, de cursus Adem en ademtherapie, de bijscholing Masterclass en de workshop Lichaam, adem, bewustzijn.

Achtergrond

Anneke Verweijen volgde begin jaren tachtig de Saswitha Opleiding en is er sinds 1991 werkzaam als docent. Samen met Diana Plenckers vormt zij de directie van de opleiding. Ze studeerde HBO KenO en heeft jarenlang met kinderen, jongeren en gezinnen gewerkt. Ze is leerling van Saswitha en Jos Plenckers en heeft na haar opleiding vele bijscholingen gevolgd. Onder meer bij Shyamji Bhatnagar, Harish Johari en Dr. Prakash Mathur in Nederland en India. Anneke volgde een coachopleiding en heeft zich persoonlijk verdiept en ook trainingen gevolgd op het gebied van holistische psychotherapie. Ze is moeder van drie kinderen.


Yoga is voor mij ....

“…thuiskomen in mezelf. Het steeds wezenlijker mezelf ervaren, realiseren waar het voor mij om gaat en hoe daar vorm aan te geven. Belangrijke elementen in de beoefening zijn hierin voor mij: stil worden, stil zijn, de adem als verbinding tussen lichaam en geest, tussen binnen en buiten. Ontspanning, souplesse, kracht. Yoga geeft me verwarring in het zogenaamd gekende, verfrissing, inzicht. Yoga heeft me gelukkiger gemaakt.”

Favoriete ãsana

“Mijn favoriete āsana is de Matsyāsana, de vishouding. De lotushouding en vandaaruit achteroverliggen geeft me zowel ruimte als bundeling. Het openen van de borst geeft vreugde. Ook ontstaat er diepe stilte en concentratie. Dit alles in deze houding als één. Als geheel ervaar ik steeds weer: vrijheid.“

Schrijf je in op de nieuwsbrief van de Saswitha Opleiding voor Yoga en Wijsbegeerte en ontvang regelmatig een update over bijzondere cursussen, extra workshops en het laatste nieuws.