Terugblik Spiritual Teacher Training

Sri Shyamji Bhatnagar, meester op het gebied van chakra’s en microchakra’s, deelde eind januari 2017 zijn kennis op de opleiding tijdens de Spiritual Teacher Training (deel 2). Onderwerp was Maha Kundalini, Kundalini en het leren kennen en beheersen van de zgn. “Seven Sisters” oftewel de zeven vormen van Shakti (het energetisch principe dat in elk chakra aanwezig is). De lessen waren intens. Niet alleen door de veelheid van inzichten die Shyamji over ons liet neerdalen, maar vooral ook door hoe hij met zijn zeer speciale manier van mantra’s chanten liet ervaren hoe je je eigen bewustzijn kunt beïnvloeden en zelfs kunt optillen naar de hogere chakra’s.

Shyamji2017

Naada Yoga is een zeer subtiele vorm van yoga, waarbij je door middel van klank de energie in de chakra’s kan ervaren. Shiva en Shakti, resp. het stille en het energetische principe, komen daardoor in evenwicht. Sri Shyamji Bhatnagar beheerst de techniek om met zijn stem Surya Akasha op te roepen: een trillingsveld waardoor klanken vanuit een diepe stilte ontstaan en direct doordringen tot in het fijnstoffelijke lichaam, iets waar we in ons normale leven zelden toegang toe hebben. “You have a very special group of people here,” zei Shyamji. Hij was verrast hoe vanzelfsprekend in de zaal (met Saswithanen en mensen van buitenaf) deze Surya Akasha ontstond. Wij als deelnemers ervoeren de diepe stilte vol ontroering, verwarring soms, maar ook met betekenisvolle inzichten.

In de pauzes waren er de heerlijke lunches, liefdevol bereid door Diana, Jeanet en een wisselend team van vrijwilligers, waardoor ook het fysieke lichaam dagelijks een diepe tevredenheid kon ervaren. We kijken terug op een bijzondere week.

Volgend seizoen wil Shyamji een nieuwe training op de opleiding geven voor de studenten van de STT, maar die ook open zal zijn voor nieuwe mensen die zijn kennis en kunde willen ervaren. Zet de data alvast in je agenda: 24-28 januari 2018.

“Zijn lessen hebben me een ‘shortcut’ naar vreugde, geluk en dankbaarheid gegeven” schrijft onze docent Yvon Buis. Directeur Anneke Verweijen na deel 1 vorig jaar: “Het waren 6 intensieve, prikkelende en inspirerende dagen. Kennis die leidt tot verdiepende ervaringen en inzichten over de chakra’s en de kosha’s. Over jezelf, de wereld, je yogadocentschap.”

Schrijf je in op de nieuwsbrief van de Saswitha Opleiding voor Yoga en Wijsbegeerte en ontvang regelmatig een update over bijzondere cursussen, extra workshops en het laatste nieuws.