Yoga en bewegingsleer

3-daagse workshop: ‘Een verkeerde beweging bestaat niet!’ 

Een veel gehoorde vraag in de yogales is: ‘Ik hoor mijn benen toch te kunnen strekken in de pādahastāsana?’ Of: ‘In de yoga-mudrāsana hoort m’n hoofd toch op de grond te komen?’ Niet iedereen is even soepel, even sterk of kan dit worden. Elk lichaam beweegt op zijn eigen, unieke manier!
Yoga is een weg om jezelf te leren kennen, jezelf te zijn. Jouw bewegingsmogelijkheden als uitgangspunt nemen in je beoefening vormt daarom een respectvolle en belangrijke basis.

Thema’s
Thema’s die in de driedaagse workshop Yoga en bewegingsleer aan de orde komen zijn onder andere: Hoe beweegt je lichaam, waar vraag je teveel, te weinig? Waar is ontspanning nodig en waar kracht? Hoe ervaar je dit en hoe leer je dit zien bij anderen?
En als er problemen zijn, bijvoorbeeld schouder- of knieklachten, zit de oorzaak van de klacht dan ook waar de pijn zit? Hoe ga je daarmee om? Als bijvoorbeeld een gewricht stijf is, is het dan per definitie heilzaam om er veel mee te oefenen? Of komt het probleem misschien ergens anders vandaan, en vraagt het een andere benadering? Hoe kom je op een veilige manier tot een uitvoering waarbij spieren en gewrichten optimaal samenwerken? Hoe begeleid je als yogadocent je cursisten op een veilige manier?

Mogelijkheden
In deze driedaagse workshop met als subtitel ‘Een verkeerde beweging bestaat niet!’ geven Stanley Treskes MSc en Anneke Verweijen samen hun visie op bewegen vanuit je mogelijkheden en niet vanuit je beperkingen om tot een optimale uitvoering te komen.

We gebruiken yogaoefeningen en de adem als ingang tot voelen, ontspannen, bewegen en combineren dit met inzichten en technieken vanuit de orthomanuele geneeskunde.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Wat studenten zeggen

“We werden uitgedaagd goed en kritisch te kijken naar onszelf en naar anderen in de houdingen, ons af te vragen waarom iemand op een bepaalde manier beweegt en niets voor vanzelfsprekend aan te nemen.” – Linda

Schrijf je in op de nieuwsbrief van de Saswitha Opleiding voor Yoga en Wijsbegeerte en ontvang regelmatig een update over bijzondere cursussen, extra workshops en het laatste nieuws.