Yantra schilderen met Pieter Weltevrede

De Special Yantra schilderen met Pieter is uitgesteld. We hopen daarmee meer mensen in de gelegenheid te stellen om deze bijzondere cursus mee te maken. De nieuwe data zijn: do 10 feb, 10 mrt en 14 apr 2022. Tijd: 10.00-15.00 u. Kosten: € 285,- Bijscholingspunten VYN: 12.
Een yantra is een universele weergave van een bepaald energiepatroon van een godheid, waarbij gebruik gemaakt wordt van archetypische vormen zoals vierkant, cirkel, driehoek en punt. Het lotusblad staat symbool voor de zuiverheid van de energie. Met kleuren wordt de energie verder gespecificeerd. De yantra is een goed hulpmiddel om te centeren en om vriendschap te sluiten met het goddelijke in ons. Op de afbeelding zie je een Saraswati mandala met in het midden een Saraswati yantra.

Voor iedereen die zich wil verdiepen in yantra’s tekenen en schilderen, of je nu wel of geen ervaring hebt met deze kunstzinnige yogavorm. Een cursus van drie dagen onder leiding van kunstenaar Pieter Weltevrede, spiritual artist in de traditie van Harish Johari.
Toen Pieter zelf met schilderen begon, zei zijn leraar Harish Johari tegen hem om te beginnen met een yantra van Ganesha. Daarna van een godin en dan van een godheid. Daarna was hij vrij om te kiezen. In deze driedaagse cursus die Pieter bij ons gaat geven, beginnen we ook met een Ganesha yantra. Ganesha staat aan het begin van alles, bijvoorbeeld aan het begin van een onderneming. Hij verwijdert de obstakels om de onderneming succesvol te laten zijn. Na Ganesha volgt Saraswati, godin van kennis, onderwijs en vooral van de fijne kunsten. Als doen en denken op een onderwerp gefocust zijn, ervaart men een geluk, dat kunstenaars bekend is. Als derde is gekozen voor de Mahamrityunjaya yantra. Dit is een vorm van Shiva, die dood en ziekte overwint. Beroemd is ook de Mahamrityunjaya mantra (Om Triyambakam). Wie al eerder Ganesha yantra heeft gemaakt, kan starten met de yantra van Saraswati.

Schrijf je in op de nieuwsbrief van de Saswitha Opleiding voor Yoga en Wijsbegeerte en ontvang regelmatig een update over bijzondere cursussen, extra workshops en het laatste nieuws.