Yoga voor ouderen

Yoga is de laatste jaren onder twintigers en dertigers een hype geworden, maar juist ook onder ouderen is yoga populair. Steeds meer yogadocenten richten zich op deze doelgroep, sommigen specialiseren zich ook in het yogales geven aan dementerende ouderen. De cursus Yoga voor ouderen is met het toenemende aantal ouderen in de samenleving een waardevolle toevoeging voor elke yogadocent. Wat is er anders in het yogales geven aan ouderen? Waar gaat het om als je niet meer jong, niet meer zo soepel en niet meer zo sterk bent? Wat is de essentie van yoga? In de cursus Yoga voor ouderen leer je yoga aanpassen aan de specifieke mogelijkheden en beperkingen van de oudere mens, ook hoe je een complete yogales op een stoel kunt geven. De benadering vanuit de yoga en de fysiotherapie worden naast elkaar gezet. Docent: Yvon Buis (yogadocent en fysiotherapeut). Start: vr 9 sept. 8 lesdagen. Tijd: 16.00-21.00 u. Je kunt je per e-mail aanmelden (in de zomerperiode kan het soms even duren voordat je antwoord krijgt omdat we op wisselende dagen aanwezig zijn).
Review: “Wat ik mooi vond is dat er echt yoga wordt gegeven en dat er opties worden aangeraakt als het even niet lukt, hoe je dat het best kan oplossen. Mooi was ook dat ik de echte yoga doorleefde achtergrond van de docent kon voelen. Jullie module draagt de authentieke yoga en bewijst dat dit ook op de stoel aan ouderen geleerd kan worden, dat zij voelen dat er iets groter is dan zijzelf en dat ook zij daar onderdeel van uitmaken. Dit kan bij hen andere niveaus van bewustzijn openen en bijdrage tot meer levensvreugde.” – Gerreke (seizoen 2021/2022).

Schrijf je in op de nieuwsbrief van de Saswitha Opleiding voor Yoga en Wijsbegeerte en ontvang regelmatig een update over bijzondere cursussen, extra workshops en het laatste nieuws.