Yvon-Buys

Yvon Buis

Docent in het studiejaar Didactische vorming, het studiejaar Chakravidya en in het specialisatiejaar Chakrapsychologie. Ze geeft de cursus Yoga voor Ouderen en geeft les in de cursus Ayurvedische massage.

Achtergrond

Yvon Buis is yogadocent, fysiotherapeut en Ayurvedisch masseur. Als fysiotherapeut heeft ze haar vak 37 jaar met veel enthousiasme en deskundigheid uitgeoefend. Ze volgde de Saswitha Opleiding voor Yoga en Wijsbegeerte in de jaren ‘90 en geeft nog altijd een aantal keer per week les in Soesterberg. Bij Shyamji Bhatnagar volgde ze verschillende workshops en de opleiding tot Facial InnerTuning®️ practitioner, een energetische massage die een harmoniserende invloed heeft op het fysieke, subtiele en causale lichaam.


Yoga is voor mij ....

“… vereniging, verbinding, één-wording, één-zijn, evenwicht, harmonie, in het besef dat dat evenwicht, dat die harmonie constant verandert. Het enige constante is de beweging en verandering. Tevreden met de ontevredenheid. De adem als spiegel en verbinding tussen Ha en Tha, tussen geest en lichaam.”

Favoriete ãsana

Favoriete-asana-Yvon-Buis "Mijn favoriete āsana is Savāsana, goed liggen. Ik ben aanwezig in heel mijn lichaam. Ik voel de ruimte in mijn lichaam. Ik neem de ruimte om me heen waar. De ruimte vult mijn lichaam, mijn lichaam vult de ruimte. Volmaakt bewustzijn. Eénheid."