Filosofie op zondag

1x per maand ´Filosofie op zondag´. Open voor iedereen met belangstelling voor de filosofische bronnen van yoga. Lezingen door gastsprekers en yoga/meditatie door docenten uit ons eigen team.

Thema 2018/2019: Mens, natuur en kosmos
(sprekers en onderwerpen per lezing volgen binnenkort)

 

 

Thema vorig seizoen (2017/2018) was ‘Jong zijn, oud worden – over levensfasen in Oost en West’
Waar sta je in je leven? Is het nog lente of verkeer je in de zomer van je bestaan? Is de herfst al ingetreden of is het inmiddels winter? Wanneer ben je jong, wanneer oud en wat betekent dat? Welke verantwoordelijkheid neem je op je en wat laat je los?

De westerse mens wordt in zijn ontwikkeling niet meer, zoals in andere tijden en culturen, gesteund door overgangsrituelen die kindertijd, (jong-)volwassenheid en ouderdom markeren. We hebben ons juist bevrijd van knellende voorschriften hoe we ons moeten gedragen op een bepaalde leeftijd, maar ervaren soms ook de onzekerheid dat we niet goed weten wat er nu van ons verwacht wordt per levensfase.

Tijdens de lesdagen Filosofie op zondag leren we hoe vanuit de Indiase wijsbegeerte aangekeken wordt tegen de seizoenen van het leven. Ook kijken we naar onze eigen westerse cultuur, naar onze eigen (on)bewuste denkbeelden over jong en oud.

Elke lesdag begint met yoga en meditatie door een van onze eigen docenten. In de les wordt bewust de relatie gelegd met het onderwerp van de dag.

Als je alle lesdagen volgt, kun je deze mee laten tellen als cursus/module (Yoga en Wijsbegeerte) voor de vierjarige opleiding tot yogadocent. De cursus moet dan worden afgesloten met het schriftelijk examen.

Schrijf je in op de nieuwsbrief van de Saswitha Opleiding voor Yoga en Wijsbegeerte en ontvang regelmatig een update over bijzondere cursussen, extra workshops en het laatste nieuws.