Filosofie op zondag

1x per maand bij de opleiding: ‘Filosofie op zondag’. Open voor iedereen met belangstelling voor de filosofische bronnen van yoga. Lezingen door gastsprekers en yoga/meditatie door docenten uit ons eigen team. In de les wordt bewust de relatie gelegd met het onderwerp van de dag.

Thema Filosofie op zondag seizoen 2019/2020: ‘Hoe yoga yoga werd…’

De yogafilosofie is geen eenduidig geheel met een duidelijke oorsprong. Diverse filosofische bronnen en geestelijke stromingen hebben de yoga gevormd tot dat wat we nu als yoga beschouwen. Aan de hand van verschillende gespecialiseerde sprekers gaan we dit seizoen een aantal bronnen van yoga verkennen. Van de oudste tot enkele jongere denkrichtingen, oosterse en westerse, waarbij we proberen helder te krijgen wat yoga oorspronkelijk was en wat het is geworden.

Data, lezingen en sprekers
Alle lezingen zijn op zondagen van 11.00-16.00 uur, de museumdag: 9.30-17.00 uur

22 sept 2019: Yoga, theosofie en esoterie – Paul van der Velde

3 nov 2019: Yoga en de Bhagavad Gīta – Winand Callewaert

1 dec 2019: Yoga en tantra – Theo van Leeuwen

19 jan 2020: Yoga en de upanishaden – Bruno Nagel

16 feb 2020: Yoga en christendom – Rinus van Warven

15 mrt 2020: Yoga en boeddhisme – André van der Braak

Meer informatie over de lezingen en docenten yoga/meditatie per lesdag wordt later bekendgemaakt. Volg onze facebookpagina of schrijf je in voor de nieuwsbrief om op de hoogte te blijven.

 

Filosofie op zondag als module = cursus Yoga en wijsbegeerte

Wanneer je je inschrijft voor de gehele module (alle lezingen volgt) dan heb je ook toegang tot de museumdag, je ontvangt aan het eind van de cursus de geluidsopnames van de lezingen en je rondt de cursus af met een examen en een individuele toetsbespreking. De cursus kun je dan laten meetellen voor de vierjarige opleiding tot yogadocent. Inschrijvingen voor de gehele module hebben bovendien voorrang op inschrijvingen voor losse lesdagen. Lees hier alles over de module/cursus Yoga en wijsbegeerte.


Lezingen naluisteren

Hier vind je alle lezingen vanaf 2012. Professionele opnames die je tegen vergoeding kunt downloaden. Twee lezingen bieden we gratis aan, zodat je de sfeer alvast kunt proeven.

Schrijf je in op de nieuwsbrief van de Saswitha Opleiding voor Yoga en Wijsbegeerte en ontvang regelmatig een update over bijzondere cursussen, extra workshops en het laatste nieuws.