Je verdiepen in yoga? Zet nu je eerste stap!

 

Of je yoga vooral doet voor jezelf en je wil je er verder in verdiepen, puur voor jezelf, of als je overweegt om yogadocent te worden, een goede en erkende yoga-opleiding kan je veel bieden.
De Saswitha Yoga Opleiding is de oudste yoga-opleiding van Nederland en is erkend door de Vereniging Yogadocenten Nederland. Deze beroepsvereniging ziet toe op de kwaliteit van yoga-opleidingen. Op basis van een strikt curriculum is de Saswitha Yoga Opleiding geaccrediteerd en wordt jaarlijks gecontroleerd.
De Saswitha Yoga Opleiding heeft een uitgebreid team van yogadocenten met jarenlange leservaring en hart voor yoga, en daarnaast vele gastdocenten uit andere disciplines. Als student ben je verzekerd van een gedegen scholing waarbij kwaliteit, inhoud en persoonlijke ontwikkeling centraal staan.

Stap 1: Een open dag bezoeken, de locatie zien, de sfeer proeven, een yogales krijgen, praten met de docenten, zó maak je kennis met onze yoga-opleiding. Is het de plek waar je je thuis voelt? Past de yogales je? Voel je dat je hier wat kunt leren?
Stap 2: Een oriëntatiegesprek met een van de docenten van de opleiding (ben je niet naar de open dag geweest dan kun je je ook direct voor een oriëntatiegesprek aanmelden). In het gesprek vertel je wat jouw persoonlijke motivatie is om de opleiding te doen en kun je al je vragen stellen. Je laat ook een paar oefeningen zien waarop je feedback krijgt, over waar je meer of minder bewegingsruimte hebt. Je krijgt advies over oefeningen die jouw souplesse of juist je kracht kunnen vergroten.
Stap 3: Met het tekenen van het contract en de betaling voor het Basisjaar (100 uur) ben je ingeschreven. In september stap je binnen voor je eerste opleidingsdag. Wat volgt is een jaar lang je onderdompelen in yoga. Een reis in, met en voor jezelf. Elke 14 dagen een lesdag van 10.00-15.30 uur. Stap voor stap leer je de yoga-āsana’s, wat de betekenis is van adem en ontspanning in yoga, de achtergronden, de yogafilosofie, je krijgt praktische aanwijzingen en tips over leefstijl, voeding en je eigen dagelijkse yogabeoefening. Inbegrepen bij het Basisjaar is het themaweekend Zonnegroet, een volledig verzorgd weekend (fijne kamers en heerlijke maaltijden), met intensieve yogalessen, meditatie vóór zonsopgang, yantra schilderen, theoretische en mythologische achtergronden van de Zonnegroet.
Aan het eind van het seizoen maak je de theorietoets. Daarop volgt een uitgebreide persoonlijke nabespreking en evaluatie. Hoe heb je je Basisjaar ervaren? Wat heb je geleerd? Wat wordt je volgende stap? Ga je door voor je 200-uurs certificaat? Kies je voor verdieping? Voor modules? De keuze is aan jou. Op de Saswitha Yoga Opleiding stel je je eigen studieprogramma samen.

Zin in de eerste stap? Zondag 28 augustus is de open dag (ook online). Vanaf 11.00 u ben je van harte welkom op de opleiding in Bilthoven, of live via Zoom. Laat je ons van tevoren even weten of je komt? 030-2292744 of secretariaat@yoga-saswitha.nl. Je ontvangt dan ook de link voor online deelname. Ben je nog met vakantie? Voor late beslissers en vakantiegangers is er zondag 4 september nog een laatste open dag (zelfde programma). Alvast een online proefles volgen? Ga naar: https://www.yoga-saswitha.nl/opendag/

Schrijf je in op de nieuwsbrief van de Saswitha Opleiding voor Yoga en Wijsbegeerte en ontvang regelmatig een update over bijzondere cursussen, extra workshops en het laatste nieuws.