STAP-subsidie?

Saswitha-jubileum-logoDe overheid heeft met STAP (STimulans Arbeidsmarkt Positie) een subsidieregeling in het leven geroepen om voor werkenden en werkzoekenden de kansen op de arbeidsmarkt te vergroten.

Opleidingen die in aanmerking komen voor de subsidie dienen erkend te zijn door een sector- of branche-organisatie. De VYN (Vereniging Yogadocenten Nederland, de erkenning verlenende beroepsvereniging voor yoga-opleidingen) komt helaas niet voor op de lijst van erkennende organisaties die het UWV en DUO gepubliceerd hebben (en de overheid heeft aangegeven dat er geen nieuwe erkennende instanties meer toegevoegd worden).

Een andere route om als opleiding voor de STAP-subsidie in aanmerking te komen is voorbehouden aan grote instituten met zeer hoge omzetten die als koepelorganisatie allerhande opleidingen in verschillende branches aanbieden. De VYN heeft via de Vereniging Zelfstandigen Nederland (VZN) Рwaar zij bij aangesloten is Рdeze concurrentievervalsing aangekaart. De overheid benadeelt nu immers met haar STAP-regeling kleine zelfstandige opleidingsinstituten, ook als die kwalitatief hoogstaande opleidingen aanbieden. Erkende yoga-opleidingen met een bescheiden omzet zouden ook studenten moeten kunnen werven met gebruik van de STAP-subsidie, is het standpunt van de VYN. Als Saswitha Yoga Opleiding wachten wij mogelijke verdere ontwikkelingen af.

Na de afgelopen twee jaren Corona-maatregelen waarin wij (net als zoveel yogascholen en andere bedrijven) alles op alles hebben moeten zetten om overeind te blijven, is de STAP-subsidieregeling opnieuw een klap voor ons. Gelukkig zijn er nog altijd mensen die kiezen voor een gedegen en persoonlijke yogascholing en de stap zetten naar de Saswitha Yoga Opleiding. Ben jij diegene? Je bent van harte welkom op de oudste erkende yoga-opleiding van Nederland!