Noor Palazzi

Docent in het eerste basisjaar en de cursus Adem en prānāyāma

 

Informatie

Noor Palazzi volgde als tiener de Vooropleiding Toneeldans aan de Dansacademie te Arnhem. Ze studeerde kunstgeschiedenis in Utrecht, werkte als vrijwilligster in Tamil Nadu (Zuid India) en had een vaste baan bij de Britse Raad van Kerken (British Council of Churches) in Londen. Haar eerste yogalessen kreeg ze toen ze 17 jaar was en ze volgde de Saswitha Opleiding toen deze nog onder leiding van Jos Plenckers stond. Sinds 1997 geeft ze yogalessen in haar woonplaats Doorn. Noor volgde yoga- en filosofielessen in de Shivanda Ashram te Reith (Oostenrijk), Orléans (Frankrijk) en Vrindavan (Noord India), waar zij in 2011 haar Advanced Teachers Training Certificate behaalde. Twee maal per jaar organiseert Noor yogaretraites in kloosters. Noor is getrouwd en moeder van twee zoons en een dochter. Ze is aan de Saswitha Opleiding verbonden als docent in het eerste basisjaar en in de cursus Adem en prānāyāma.

Favoriete ãsana

"Sirshasana (kopstand) is mijn favoriete asana. Zonder enige twijfel. Het relativeert om de zaak af en toe op zijn kop te zetten en van de andere kant te bezien. Hoofd naar de aarde, voeten naar het oneindige boven. Het maakt me licht, geconcentreerd en vooral gelukkig!"

Schrijf je in op de nieuwsbrief van de Saswitha Opleiding voor Yoga en Wijsbegeerte en ontvang regelmatig een update over bijzondere cursussen, extra workshops en het laatste nieuws.