caroline-brand

Caroline Brand

Docent in het specialisatiejaar Yoga voor kinderen (yoga voor jongeren)

Achtergrond

Caroline Brand is vooral gevormd door de ervaringen van het leven zelf. De basis van haar kennis en kunde zijn onder andere een studie Nederlands/Communicatiekunde aan de Universiteit Utrecht en werk in het bedrijfsleven als accountmanager en trainer communicatieve vaardigheden. Het roer ging om met de Saswitha Opleiding, gevolgd door vele bijscholingen (o.a. leven met de Bhagavad Gita, coaching en verliesbegeleiding).
Als yogadocent voor jongeren zijn verwondering, herkenning en een warme, aandachtige betrokkenheid bij de belevingswereld van de jongeren haar drijfveren. Verwondering omdat jongeren heftig in beweging zijn, in denken, voelen en willen. Herkenning is er als moeder van drie jongeren, maar ook in haarzelf, want is niet iedereen nog wel eens die puber? En aandacht omdat liefde voor Caroline de grondtoon van het leven en handelen is. Vanuit haar eigen yogastudio geeft ze yogales aan algemene groepen en specifieke doelgroepen zoals jongeren en zwangeren. Verder verzorgt ze retraiteweekenden en yogareizen naar Marokko.


Yoga is voor mij ....

“…de zuivere spiegeling van het leven zelf. De verbinding met de aarde onder me voelen, vanuit die dragende kracht vol vertrouwen ontspannen en door de adem laten bewegen. Yoga maakt mijn bewustzijn helder, helpt me om mentaal gemurmel over verleden en toekomst hun plek te geven en het leven te leven zoals het zich aandient. Elke dag is zo een nieuw avontuur, soms prachtig en inspirerend, soms pijnlijk en ontluisterend… Kortom: yoga is voor mij leven pur sang! ”

Favoriete ãsana

favoriete-asana-caroline-brand"Elke houding die me brengt bij de harmonie van stabiliteit, kracht en ontspannen overgave, maakt me blij. Voorbeelden? Driehoekshouding, dynamische krijger, maar ook de zachte kracht van prana mudra of torsies. Of deze vooroverbuiging (zie foto) in spreidstand met de vingers achter de rug ineengestrengeld. Heerlijk! De benen krachtig op de aarde, de openheid in de borst en de handen en kruin weer omlaag in overgave naar de aarde. De cirkel is rond."

Schrijf je in op de nieuwsbrief van de Saswitha Opleiding voor Yoga en Wijsbegeerte en ontvang regelmatig een update over bijzondere cursussen, extra workshops en het laatste nieuws.