natanja

Natanja van den Brink

Docent in het verdiepingsjaar Chakrafilosofie. Natanja is samen met Jeanet, Noor en Diana te vinden op het yogafestival Terschelling, waar zij Chakra yoga geeft.

Achtergrond

Natanja woont met haar man Bas en twee meiden Bodil en Tara in Bloemendaal. Zij heeft achtereenvolgens twee verschillende yoga centra opgericht, eerst in Haarlem en daarna in Bloemendaal. Sinds november 2018 heeft zij het roer overgedragen aan een van de docenten. Natanja werkt als coach en yoga-, adem- & meditatiedocent middels privé sessies, lessen, workshops en retraites. Ook heeft zij samen met een collega het programma Joyful Living ontwikkeld. Dit programma reikt handvatten aan voor mensen die door verschillende oorzaken het roer over hun leven zijn kwijtgeraakt en het heft (weer) in eigen hand willen nemen.

Tijdens haar loopbaan als marketing- & communicatieadviseur en daarna als coach, kwam Natanja in 1998 in aanraking met yoga. Ashtanga yoga zou goed zijn voor Whiplash, haar toentertijd fysieke klacht. Zij was diep geraakt wat yoga haar bracht: verbinding tussen lichaam en geest. Precies datgene waarnaar ze al die tijd, onbewust, had gezocht. Bij Saswitha vond ze verdieping, met de adem als verbindende en dragende kracht.
Naast verschillende bijscholingen volgde ze in 2017 en 2018 de Spiritual Teacher training van Sri Shyamji Bhatnagar, Chakra Institute NY, en verdiepte zij zich verder in de Microchakra’s en Naada yoga. Regelmatig reist Natanja af naar India voor studie, plezier en verdieping.


Yoga is voor mij ....

“...lichter leven…Het maakt me aards én helder!”

Favoriete ãsana

Meerdere houdingen zijn favoriet en brengen me bij een gevoel van thuis zijn, een gevoel van compleetheid. Zoals Paschimottanāsana, Samāsana, Padmāsama en Savāsana. Een andere oefening die me op een dieper niveau aanraakt is een variatie van Nirālamba Sarvanāsana: vanuit de schouderstand zonder steun laat je de benen iets omlaag komen totdat de knieschijven in de handen rusten. Deze oefening voelt als spelen; een dans met de elementen waarin een natuurlijk evenwicht tevoorschijn komt. In de rust van de houding sluit ik mijn ogen en verstil ik dieper naar binnen.“