Leen Demeulenaere

Docent in het specialisatiejaar Yoga voor Doelgroepen (yoga voor kinderen)

Achtergrond

Leen Demeulenaere studeerde orthopedagogie, is kunstenares en moeder van 5 kinderen (2 zonen en 3 pleegkinderen). Leen volgde de Saswitha Opleiding en vele specialisaties en bijscholingen. Ze richt zich naar alle leeftijden maar specifiek naar kwetsbare groepen en kinderen. Vanuit haar eigen yogacentrum geeft zij lessen en opleidingen. Sinds 2008 behoren haar “crea-yoga vakantiestages” tot de vernieuwende projecten binnen het Jeugdwelzijn. Leen is aan de Saswitha Opleiding verbonden als docent in het specialisatiejaar Yoga voor Doelgroepen, waar zij het onderdeel Yoga voor Kinderen verzorgt.


Yoga is voor mij ....

“…de bjisluiter van m’n leven. Bij alles wat je tot jou neemt moet een bijsluiter zitten met de inhoud, samenstelling, gebruiksaanwijzing, waarom, hoeveel, de voor- en nadelen…
Bij het pakketje leven dat ik kreeg zat een bijsluiter ‘yoga’. ”

Favoriete ãsana

"De Kip noemen jullie in Nederland mijn favoriete houding, in België zeggen wij de Kraai, maar in mijn yogalessen is deze houding bij de kinderen bekend als de Vleermuis. Want die hangen ook op hun kop te slapen, heel ontspannen. De houding is licht en speels. Ik leer ´m al mijn leerlingen, jong en oud. En ik doe deze houding graag als ik zelf oefen."

Schrijf je in op de nieuwsbrief van de Saswitha Opleiding voor Yoga en Wijsbegeerte en ontvang regelmatig een update over bijzondere cursussen, extra workshops en het laatste nieuws.