Vervolgstappen

Voor veel mensen is het nog zomervakantie, misschien heb je al besloten wat je het aankomend seizoen wil gaan doen, of ben je er nog over aan het nadenken? Hier alle studiejaren op een rijtje:

  • Heb je het Basisjaar afgerond? Dan kun je kiezen voor het studiejaar Didactische vorming (100 uur). Je leert yogales geven aan algemene groepen en je wordt gecoacht aan de hand van proeflessen die je geeft aan je eigen groep. Verder gaan we dieper in op de yogafilosofie (o.a. yogasutra’s van Patañjali) en koppelen we deze ook aan de praktijk van het lesgeven. Docenten: Anneke Verweijen, Fianne Mulder. Twee groepen, elk 17 lesdagen van 10.00-15.30 u, plus themaweekend (totaal 100 u). Start: di 30 aug, za 3 sept. 2022.
  • Wat ga je doen als je Didactische vorming hebt afgerond? Je kunt je nog inschrijven voor Chakravidya, een verdiepingsjaar waarin je je kennis en ervaring in yoga gaat verbinden met de chakrafilosofie. De kracht en de kwaliteit van elk chakra leer je herkennen en ervaren in je lichaam maar ook in wat je denkt, voelt en doet. Het is ook mogelijk om Chakravidya direct aansluitend aan het Basisjaar te doen (bijv. als je geïnteresseerd bent in de chakra’s maar niet van plan bent yogadocent te worden). Docenten: Diana Plenckers, Yvon Buis. Twee groepen, elk 18 lesdagen van 16.00-21.00 uur, plus themaweekend (totaal 100 u). Start: di 30 aug, za 3 sept. 2022.
  • Om je na het studiejaar Chakravidya verder te verdiepen in de chakra’s is er het specialisatiejaar Chakrapsychologie. Een intensief studiejaar voor jezelf én ter verdieping van je docentschap. Ajña chakra staat centraal. Van daaruit ontwikkel je meer inzicht in het functioneren van jezelf en anderen. We doorlopen alle chakra’s en gaan in op blokkades, hoe deze zich kunnen tonen en wat je kunt doen ter ondersteuning met yoga, prānāyāma, meditatie, mantra’s, yantra’s en op andere manieren. Ook het één-op-één werken met cursisten komt aan bod. Docenten: Diana Plenckers en Yvon Buis. 15 vrijdagen van 16.00-20.30 u, plus themaweekend. Start: vr 2 sept. 2022.
  • Wil je je specialiseren in Zwangerschapsyoga? Je leert zwangerschapsyoga geven aan zwangere vrouwen (en hun partners), incl. postpartum-yoga en babymassage. Dit specialisatiejaar is ook een verdieping voor jezelf om je (meer) te verbinden met je vrouwelijke kracht. Docenten: Diana Plenckers, Jeanet Heilbron, Aly Mijnheer (verloskundige). 16 lesdagen op vrijdag van 10.00-15.00 uur. Start: vr 9 sept. 2022.

Inschrijven voor een studiejaar? Stuur dan een e-mail naar het secretariaat. Wanneer we je inschrijving en je betaling hebben ontvangen, ben je ingeschreven. Je krijgt hiervan zo spoedig mogelijk bericht (in de zomerperiode kan het soms een paar dagen duren voordat je antwoord krijgt omdat we op wisselende dagen aanwezig zijn).

Schrijf je in op de nieuwsbrief van de Saswitha Opleiding voor Yoga en Wijsbegeerte en ontvang regelmatig een update over bijzondere cursussen, extra workshops en het laatste nieuws.