Docent Mariëlle Glorie over Ayurvedische beginselen

Morgen start de cursus Ayurvedische beginselen. Het gezamenlijk koken gebeurt zolang de lockdown duurt ook live, via Zoom.
Mariëlle vertelt hieronder wat Ayurveda voor haar persoonlijk betekent: “Esther Erwteman zegt in haar nieuwe kookboek over de vegetarisch Joodse keuken dat het koosjer eten haar verbindt met een traditie. Dat resoneerde bij mij. Ayurveda verbindt mij met een eeuwenoude wijsheid. Het is een bewustwordingsproces om diep van binnen te voelen wat ik op dit moment nodig heb en het geeft me handvatten hoe daarmee om te gaan. Daarom ben ik op dit moment bezig met een 30 daagse detox. Natuurlijk vraagt dat iets van me, maar het eten is, hoewel eenvoudig, heel smakelijk. En nu, op de achtste dag, voel ik al dat mijn gewrichten geen pijn meer doen, ik beter slaap en als mooie bijkomstigheid is mijn buik al wat vlakker. Ik kijk uit naar zondag wanneer ik ook mungbonen-pannenkoeken mag gaan eten. Want naast gezondheid gaat Ayurveda ook over genieten!”
De cursus start morgen, vrijdag 15 jan 2021. Klik op de links voor meer informatie over Mariëlle Glorie en over de cursus Ayurvedische beginselen. Ook morgen start Adem en prānāyāma met Noor Palazzi. Volgende week vrijdag 22 jan. starten de cursussen Yoga en meditatie met Lot Heijke; Anatomie en yoga met Elisa Fischer.

Schrijf je in op de nieuwsbrief van de Saswitha Opleiding voor Yoga en Wijsbegeerte en ontvang regelmatig een update over bijzondere cursussen, extra workshops en het laatste nieuws.