Nieuwe spreker in de cursus Yoga en wijsbegeerte

De cursus Yoga en wijsbegeerte heeft dit jaar een bijzonder actueel thema: Vrouwelijkheid, mannelijkheid en andere seksuele identiteiten. Naast een aantal sprekers die eerder lezingen verzorgden in deze cursus, zijn wij zeer verheugd om dit jaar prof. dr. Bee Scherer (VU Amsterdam) te mogen verwelkomen. In Engeland hield hij de leerstoel in Religiewetenschap en Genderstudies. Bee is tevens boeddhistisch dharmaleraar. Op zondag 12 dec 2021 geeft hij de lezing: De Boeddhistische Queer Theorie.
Hieronder vind je het complete programma van de cursus Yoga en wijsbegeerte met alle sprekers, titels en data. Let op: de Museumdag Amsterdam is verplaatst van 10 april naar 15 mei 2021 i.v.m. de beschikbaarheid van de yogazaal in Centrum De Roos. Elke cursusdag begint met yoga en meditatie, afgestemd op het thema van de dag, door Anneke, Diana of een van de andere docenten van het Saswitha team. Klik op deze link voor meer informatie over de lezingen. Of hier om je aan te melden.

 

Programma Yoga en wijsbegeerte 2021/2022

10 okt Hijra’s – het derde geslacht in India – en hun rituele betekenis in de samenleving – Paul van der Velde
14 nov De kracht van het goddelijk vrouwelijke in de yoga(traditie) – Theo van Leeuwen
12 dec Boeddhistische Queer Theorie – Bee Scherer
16 jan Yoga als brug tussen de seksen – Rinus van Warven
20 feb Op zoek naar wijsheid: man, vrouw. ‘Zelf’ in de oude Upanishaden – Bruno Nagel
20 mrt IJzeren Hans, over jongens, knapen, mannen en meer…  – Godfried Beumers
15 mei Museumdag Amsterdam
a. Kunst en kunstenaars die wij eerder niet zagen, een actuele en inclusieve collectiepresentatie. Rondleiding in het Stedelijk Museum Amsterdam – Nanda Geerling
b. De halfvrouwelijke heer: Ardhanarishvara – presentatie door Paul van der Velde

Schrijf je in op de nieuwsbrief van de Saswitha Opleiding voor Yoga en Wijsbegeerte en ontvang regelmatig een update over bijzondere cursussen, extra workshops en het laatste nieuws.