Bijscholing algemeen

Als yogadocent is het belangrijk om je ook na je opleiding te blijven bijscholen en je te laten inspireren. De Saswitha Yoga Opleiding biedt daarvoor diverse mogelijkheden.

Bijscholingen en bijscholingspunten

Yogadocenten die lid zijn van de Vereniging Yogadocenten Nederland (VYN) zijn verplicht
60 bijscholingspunten per 5 jaar te behalen. 1 contactuur  = 1 punt. Bijscholingen van erkende opleidingen, zoals de Saswitha Yoga Opleiding, zijn automatisch erkend.

Bij elke bijscholing ontvang je een bewijs van deelname met vermelding van het aantal bijscholingspunten.

Cursus of studiejaar als bijscholing

Het derde basisjaar en al onze cursussen (modules) kunnen als bijscholing worden gevolgd. Ook de specialisatiejaren Zwangerschapsyoga, Chakra­psychologie, Yoga voor doelgroepen en de onderdelen: Yoga voor ouderen, Yoga voor kinderen, Yoga voor jongeren, Yoga voor lichamelijk gehandicapten, Yoga voor mensen met een verstandelijke beperking. In deze gids zie je per cursus het aantal bijscholingspunten vermeld. Ook de toelatingsvoorwaarden staan bij elke cursus beschreven.

Herhalingsdagen als bijscholing

Een herhalingsdag is het opnieuw bijwonen van een lesdag van een cursus, studiejaar of specialisatie die je eerder hebt gevolgd. Zie per cursus voor het aantal bijscholingspunten per lesdag. Kijk op het maandoverzicht voor alle lessen met onderwerpen voor de huidige/komende maand.

Jaarlijks terugkerende bijscholingen

De Yoga Intervisiegroep is een bijscholing van vijf lesdagen waarbij je wordt gestimuleerd in je eigen yogabeoefening en in het lesgeven. Elk jaar nieuwe onderwerpen.

De workshop Yogadocent als ondernemer (drie dagen) is bedoeld om yogadocenten  zakelijk en commercieel voor te bereiden op het zelfstandig ondernemerschap of om hun lopende praktijk verder te laten groeien.

In de cursus Yoga en Wijsbegeerte staat de Indiase filosofie in relatie tot yoga centraal. Elk seizoen een nieuw thema. Zeer geschikt om als bijscholing te volgen (zeven lesdagen).

Workshops

Workshops en bijscholingen die niet tot het vaste programma behoren kondigen we aan via onze e-mail nieuwsbrief. Een greep uit de onderwerpen van het komend seizoen: Spiritual Teacher Training met Sri Shyamji Bhatnagar, Chakra’s en kosha’s, Zonnegroet, Bewegingsleer en yoga.

.

Schrijf je in op de nieuwsbrief van de Saswitha Opleiding voor Yoga en Wijsbegeerte en ontvang regelmatig een update over bijzondere cursussen, extra workshops en het laatste nieuws.