Bijscholing algemeen

Als yogadocent is het belangrijk om je ook na je opleiding te blijven bijscholen en je te laten inspireren. De Saswitha Yoga Opleiding biedt daarvoor diverse mogelijkheden.

Bijscholingen en bijscholingspunten
Yogadocenten die lid zijn van de Vereniging Yogadocenten Nederland (VYN) zijn verplicht 60 bijscholingspunten per 5 jaar te behalen. 1 contactuur  = 1 punt. Bijscholingen van erkende opleidingen, zoals de Saswitha Yoga Opleiding, zijn automatisch erkend.
Bij elke bijscholing ontvang je een bewijs van deelname met vermelding van het aantal bijscholingspunten.

Cursus of studiejaar als bijscholing
Ons vaste programma telt 9 cursussen die alle als bijscholing kunnen worden gevolgd. Je kunt ook kiezen voor Jaar 3: inzicht in de chakra’s of voor een specialisatiejaar: Chakrapsychologie, Yoga voor kinderen of Zwangerschapsyoga. Per cursus of studiejaar is steeds het aantal bijscholings­punten vermeld. Ook de toelatingsvoorwaarden staan bij elke cursus beschreven. Voor de cursus Yoga en Wijsbegeerte is inschrijving voor een losse lesdag mogelijk (4 bijscholingspunten).

Herhalingsdagen als bijscholing
Ben je oud-student, dan kun je als bijscholing ook herhalingsdagen volgen: het opnieuw bijwonen van een lesdag die je eerder hebt meegemaakt. Per studieonderdeel vind je het aantal bijscholingspunten per lesdag.

Jaarlijks terugkerende bijscholingen

  • De Yoga Intervisiegroep is een bijscholing van vijf lesdagen waarbij je wordt gestimuleerd in je eigen yogabeoefening en in het lesgeven. Elk jaar nieuwe onderwerpen.
  • De workshop Yogadocent als ondernemer (drie dagen) is bedoeld om yogadocenten  zakelijk en commercieel voor te bereiden op het zelfstandig ondernemerschap of om hun lopende praktijk verder te laten groeien.
  • In de cursus Yoga en Wijsbegeerte staat de Indiase filosofie in relatie tot yoga centraal. Elk seizoen een nieuw thema. Zeer geschikt om als bijscholing te volgen (zeven lesdagen).

Nieuwe workshops en bijscholingen
Regelmatig organiseren wij nieuwe workshops en bijscholingen. Voor het komend seizoen staat alvast op het programma: Bewegingsleer en yoga door Stanley Treskes (november 2018), Spiritual
Teacher Training door Sri Shyamji Bhatnagar (januari 2019), Zonnegroet (voorjaar 2019).

Houd onze e-mail nieuwsbrief in de gaten en blijf op de hoogte van deze en andere activiteiten.

.

Schrijf je in op de nieuwsbrief van de Saswitha Opleiding voor Yoga en Wijsbegeerte en ontvang regelmatig een update over bijzondere cursussen, extra workshops en het laatste nieuws.