Bijscholingen, workshops en Specials

Als yogadocent wil je je regelmatig laten inspireren en bijscholen. De Saswitha Opleiding biedt daarvoor diverse mogelijkheden. Ten eerste de workshops, cursussen, het verdiepingsjaar Chakravidya en de specialisatiejaren uit ons vaste programma die als bijscholing gevolgd kunnen worden. Daarnaast zijn er elk jaar ook nieuwe bijscholingen, die soms maar één maal gegeven worden.

Bijscholingen zijn ook toegankelijk als je ergens anders je yogaopleiding hebt gevolgd. Bij elk onderdeel vind je de eventuele toelatingsvoorwaarden.

Bijscholingen en bijscholingspunten
Yogadocenten die lid zijn van de VYN (Vereniging Yogadocenten Nederland)  zijn verplicht 60 bijscholingspunten per 5 jaar te behalen. 1 contactuur = 1 punt. Bijscholingen van erkende opleidingen, zoals de Saswitha Opleiding voor Yoga en Wijsbegeerte, zijn automatisch erkend. Bij elke bijscholing ontvang je een bewijs van deelname met vermelding van het aantal bijscholingspunten.

Cursus of studiejaar als bijscholing
We bieden diverse cursussen, workshops en specials aan die je als bijscholing kunt volgen. Je kunt ook kiezen voor Chakravidya (chakrafilosofie) of voor een specialisatiejaar: Chakrapsychologie of Zwangerschapsyoga. Per cursus of studiejaar is steeds het aantal bijscholings­punten vermeld. Ook de toelatingsvoorwaarden staan bij elke cursus beschreven. Voor de cursus Yoga en Wijsbegeerte is inschrijving voor een losse lesdag mogelijk (4 bijscholingspunten).

Herhalingsdagen als bijscholing
Ben je oud-student, dan kun je ook herhalingsdagen op de opleiding volgen. Dat is het opnieuw bijwonen van een lesdag die je eerder hebt gehad. Je ontvangt een bewijs van deelname (met vermelding van het aantal bijscholingspunten VYN).

Jaarlijks terugkerende bijscholingen

  • Filosofie op zondag is een losse lesdag van de cursus Yoga en wijsbegeerte. Voor iedereen die geïnteresseerd is in de oosterse en westerse filosofie en de verbinding daartussen. Thema 2022/2023: Vrouwelijkheid, mannelijkheid en andere seksuele identiteiten. Met erudiete gastsprekers. De lesdag begint met yoga en meditatie.
  • Masterclass: bijscholing door Anneke Verweijen (7 lesdagen over het jaar verdeeld). Je wordt gestimuleerd in je eigen yogabeoefening en in het lesgeven.
  • Themaweekend Yoga en ayurveda: Een heel weekend je onderdompelen in Yoga en Ayurveda, afgestemd op de verschillende dosha’s. Met heerlijke maaltijden die we gezamenlijk bereiden! Te volgen als bijscholing wanneer je voldoende basiskennis hebt van Ayurveda (vergelijk Ayurvedische massage of Ayurvedische beginselen).
  • Workshop Yoga en adem: adem is het hart van yoga. In deze workshop (1 lesdag) ervaar je de betekenis van de adem in de houdingen bij jezelf en in het oefenen met een ander. Ook geschikt als je wil kennismaken met de stijl van lesgeven op de opleiding.
  • Workshop Zonnegroet, een hele lesdag over  deze serie van 12 houdingen. Ook geschikt als je wil kennismaken met de opleiding.
  • Workshop Yoga en ondernemerschap (3 dagen), gericht op yogadocenten die zich zakelijk en commercieel willen voorbereiden op het zelfstandig ondernemerschap of hun lopende praktijk verder willen laten groeien.
  • Bedrijfshulpverlening, algemene cursus door BHV Nederland met extra aandacht voor wat yogadocenten kunnen tegenkomen in hun vak.

Andere workshops, specials en bijscholingen
Voor het komend seizoen staan onder andere op het programma:

Meer informatie over deze en andere nieuwe bijscholingen en workshops verschijnt na de zomer in onze digitale nieuwsbrief. Je kunt je hiervoor via onze website aanmelden. Of volg ons op Facebook of Instagram.

Schrijf je in op de nieuwsbrief van de Saswitha Opleiding voor Yoga en Wijsbegeerte en ontvang regelmatig een update over bijzondere cursussen, extra workshops en het laatste nieuws.